Ferenc
11 °C
30 °C

Elon Musk lepedofilozta az egyik, thai gyerekek mentésében részt vevő búvárt

2018.07.15. 19:37

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk nem bír magával, még mindig a thai gyerekek megmentésén jár az esze. Vasárnap Twitteren reagált az egyik, a mentésben részt vevő búvár beszólására.

Arról mi is beszámoltunk, hogy Musk felajánlotta a segítségét a gyerekek megmentésében, készíttetett egy mentőkapszulát, amivel a gyermekeket - szerinte - ki lehetett volna hozni a barlangból. A mentést végző helyi csapat vezetője, Narongszak Oszotthakorn viszont udvariasan megköszönte Musk felajánlását, de szerinte a kapszula nem volt alkalmas arra, hogy bevessék. Kevésbé volt udvarias az egyik, a mentésben részt vevő búvár, szerinte Musk bejelentése "egy PR-trükk" volt. Vern Unsworth, brit búvár a kapszuláról azt mondta, "esélytelen, hogy működjön."

A milliárdos erre a kritikára Unsworth lepedofilozásával reagált.

A Daily Beast beszámolója szerint azt is kétségbe vonta, hogy tényleg segített a mentésben, mivel ő sosem látta a búvárt a barlangnál. Viszont bejelentette, hogy bizonyítani fogja, a kapszulája működőképes, ezért azt elviszi a barlangba és leteszteli.

Mivel Elon Musk korunk egyik legmegosztóbb híressége, a mentőkapszulás bejelentése után egyszerre kezdtek ömleni egyfelől az elismerő, másrészt a kritikus kommentárok. Sokan méltatták a forradalmi jószolgálati felajánlást, dicsérve a mentőkapszula megalkotásához vezető gyors és kreatív mérnöki munkát, míg mások azt hangsúlyozták inkább, hogy ez csak egy olcsó PR-mutatvány, amivel Musk újabb híradást lovagol meg, saját cégei tevékenységére irányítva a fokozott érdeklődés egy részét.