Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elon Musk lepedofilozta az egyik, thai gyerekek mentésében részt vevő búvárt

2018.07.15. 19:37

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk nem bír magával, még mindig a thai gyerekek megmentésén jár az esze. Vasárnap Twitteren reagált az egyik, a mentésben részt vevő búvár beszólására.

Arról mi is beszámoltunk, hogy Musk felajánlotta a segítségét a gyerekek megmentésében, készíttetett egy mentőkapszulát, amivel a gyermekeket - szerinte - ki lehetett volna hozni a barlangból. A mentést végző helyi csapat vezetője, Narongszak Oszotthakorn viszont udvariasan megköszönte Musk felajánlását, de szerinte a kapszula nem volt alkalmas arra, hogy bevessék. Kevésbé volt udvarias az egyik, a mentésben részt vevő búvár, szerinte Musk bejelentése "egy PR-trükk" volt. Vern Unsworth, brit búvár a kapszuláról azt mondta, "esélytelen, hogy működjön."

A milliárdos erre a kritikára Unsworth lepedofilozásával reagált.

A Daily Beast beszámolója szerint azt is kétségbe vonta, hogy tényleg segített a mentésben, mivel ő sosem látta a búvárt a barlangnál. Viszont bejelentette, hogy bizonyítani fogja, a kapszulája működőképes, ezért azt elviszi a barlangba és leteszteli.

Mivel Elon Musk korunk egyik legmegosztóbb híressége, a mentőkapszulás bejelentése után egyszerre kezdtek ömleni egyfelől az elismerő, másrészt a kritikus kommentárok. Sokan méltatták a forradalmi jószolgálati felajánlást, dicsérve a mentőkapszula megalkotásához vezető gyors és kreatív mérnöki munkát, míg mások azt hangsúlyozták inkább, hogy ez csak egy olcsó PR-mutatvány, amivel Musk újabb híradást lovagol meg, saját cégei tevékenységére irányítva a fokozott érdeklődés egy részét.