Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

India amerikai légvédelmi rendszert vásárolna

2018.07.29. 20:34

Az amerikai NASAMS 2 (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) típusú föld-levegő légvédelmi rakétarendszer vásárlását fontolgatja India, hogy ezzel erősítsék meg a főváros, Újdelhi védelmét. A Times of India azt írja, hogy a védelmi minisztérium elismerte az egymilliárd dolláros rakétarendszer beszerzésének szükségességét.

A NASAMS 2 az indiai főváros körül kiépülő rakétavédelmi hálózat részét képezné. A rendszer célja Újdelhi védelme lenne a légi úton érkező fenyegetésektől.

A NASAMS 2-t háromdimenziós Sentinel radarokkal, kis és közepes hatótávolságú rakétákkal, indítóállásokkal, valamint parancsnoki és irányítórendszerekkel szerelték föl. A rendszer villámgyorsan észlelheti és nyomon követheti a levegőből érkező fenyegetést, és ellentámadást indíthat. A NASAMS-t amerikai kormány is használja a washingtoni rakétavédelemhez, de több NATO-tagállam, valamint izraeli városok és Moszkva is telepített hasonló légvédelmi rendszereket.

A rakétavédelmi rendszer nemcsak a vadászgépek és drónok ellen nyújtana védelmet, hanem az olyan terrorakciók ellen is, mint amilyen a 2001. szeptember 11-i, New York-i támadás volt, ahol eltérített utasszállító repülőgépeket vezettek bele felhőkarcolókba.

(MTI | Times of India)