Eszter, Eliza
EUR 383,06 Ft
USD 356,88 Ft
14 °C
24 °C

India amerikai légvédelmi rendszert vásárolna

2018.07.29. 20:34

Az amerikai NASAMS 2 (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) típusú föld-levegő légvédelmi rakétarendszer vásárlását fontolgatja India, hogy ezzel erősítsék meg a főváros, Újdelhi védelmét. A Times of India azt írja, hogy a védelmi minisztérium elismerte az egymilliárd dolláros rakétarendszer beszerzésének szükségességét.

A NASAMS 2 az indiai főváros körül kiépülő rakétavédelmi hálózat részét képezné. A rendszer célja Újdelhi védelme lenne a légi úton érkező fenyegetésektől.

A NASAMS 2-t háromdimenziós Sentinel radarokkal, kis és közepes hatótávolságú rakétákkal, indítóállásokkal, valamint parancsnoki és irányítórendszerekkel szerelték föl. A rendszer villámgyorsan észlelheti és nyomon követheti a levegőből érkező fenyegetést, és ellentámadást indíthat. A NASAMS-t amerikai kormány is használja a washingtoni rakétavédelemhez, de több NATO-tagállam, valamint izraeli városok és Moszkva is telepített hasonló légvédelmi rendszereket.

A rakétavédelmi rendszer nemcsak a vadászgépek és drónok ellen nyújtana védelmet, hanem az olyan terrorakciók ellen is, mint amilyen a 2001. szeptember 11-i, New York-i támadás volt, ahol eltérített utasszállító repülőgépeket vezettek bele felhőkarcolókba.

(MTI | Times of India)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla