Auguszta
-3 °C
2 °C

Gigantikus frissítés érkezik

2005.04.11. 14:53
A Windows XP gigantikus biztonsági javítócsomagja, a Service Pack 2 kedden felkerül az automatikus frissítések listájára, tehát most érdemes kidobálni merevlemezről a fölösleges fájlokat, nehogy gondot okozzon a helyhiány.

A Microsoft kedden elérhetővé teszi a kártékony programokat eltávolító eszközének az új változatát, valamint öt új biztonsági frissítést, amelyek a Microsoft Office, Exchange és MSN Messenger szoftverek biztonsági hibáit szűntetik meg. A szokásos keddi frissítés most annyiban más, mint a korábbiak, hogy az újdonságok megszerzése előtt már le kell tölteni a 2004 augusztusában bemutatott Service Pack 2 javítócsomagot is.

A Microsoft az Office irodai programcsomagban olyan hibákat javít ki, amelyekkel a gonosz támadók hálózati információkat, valamint adatbázisok, felhasználók nevét és jelszavát szerezhetik meg.

Eddig elkerülhették

A Microsoft ügyfelei eddig az SP2 letöltése nélkül is megszerezhették az apróbb frissítéseket, mert a gyártó kiadott egy szoftvert, amellyel átmenetileg blokkolhatták a sok megabájtos letöltést, hogy legyen idejük az esetleges kompatibilitási problémák kijavítására. Az átmeneti időszak április 12-én véget ér.

Mint azt korábban megírtuk, a változás csak azokat érinti, akik közvetlenül a Microsoft szervereiről töltik le az automatikus frissítéseket. Sok vállalat úgy állította be a rendszerét, hogy a munkaállomások a saját központi szerveréről töltsék le a javítócsomagokat, mert így a saját munkarendjükhöz igazíthatják a gyakran újraindítással járó eseményt.