Alfréd
-2 °C
2 °C

Nyomtatásra kényszeríthető az Internet Explorer

2004.04.15. 14:23
A megfelelő JavaScript parancsokat használva bármely weboldal a felhasználó megkérdezése nélkül tetszőleges mennyiségű anyagot küldhet a nyomtatóra. A Bugtraq listán közzétett információt hivatalosan még nem erősítették meg.
A Bugtraq informatikai biztonsági listán közzétett információk szerint az Internet Explorer 6-ban újabb biztonsági hiányosságot találtak. Az eddigi vizsgálatok szerint egy JavaScript paranccsal visszaélve böngészőprogram rávehető oldalak kinyomtatására, miközben a műveletet a felhasználónak nem kell megerősítenie.

A támadók a szkripttel preparált speciális weboldallal használhatják ki a biztonsági rést. A felhasználók már az oldal felkeresésekor kiteszik magukat a kéretlen nyomtatás veszélyének.

A vírusok vezetnek

A CTIA nemzetközi informatikai kereskedelmi szervezet vizsgálatai alapján a böngészők biztonsági réseit egyre gyakrabban használják támadásokra. 900 informatikai cég 15 legfontosabb biztonsági problémáját vizsgálva fény derült arra, hogy az ilyen támadások a cégek majdnem 37 százalékánál fél évben legalább egyszer gondot okoznak.

A CTIA a támadások számának további emelkedésétől tart. Jelenleg azonban a vizsgálatuk eredményei szerint 68,6 százalékkal messze a vírusok és féregvírusok jelentik a legnagyobb fenyegetést. A hálózati betörések eközben 39,9 százalékos arányt képviselnek.