Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Víruskeresés a titkosított levelekben

2004.11.30. 11:15
A titkosítás és a vírusszűrés eddig mindig egymás útjában álltak, a szerveren lehetetlen volt felfedezni a fertőzött emaileket. Két fejlesztőcég azt ígéri, hogy az együttműködésük nyomán lezárul ez a rés.
Az üzleti informatika biztonsági kérdéseire szakosodott német H+BEDV szoftvercég és a Glück & Kanja titkosítási specialista bejelentették stratégiai együttműködésüket. A két cég bejelentése szerint AntiVir és CryptoEx alkalmazásaik kombinációjával a világon elsőként válik lehetővé végponttól végponttig titkosított levelek vírusszűrése.

A CryptoEx Outlook és CryptoEx Notes alkalmazások a külső és a belső emailforgalom titkosítására szolgálnak. A program a Glück & Kanja szerint a két végpont között végig védi az üzenetet, emlékeztet a pte hírügynökség.

Menet közben megfoghatatlan

Ez annyit tesz, hogy a feladótól a címzettig tartó utat az adatok titkosítva teszik meg. A H+BEDV szerint az ilyen biztonsági megoldások esetében monstanáig lehetetlen volt az emailek vírusmentesítése a továbbító szervereken.

Az AntiVir alkalmazás integrációja a CryptoEx biztonsági rendszerébe viszont lehetővé teszi, hogy a levelekben ne maradjon vírus, a vírusirtó alkalmazás frissítése pedig mindig naprakész legyen.

A titkosítás és a vírusszűrés eddig mindig egymás útjában álltak, hangsúlyozza a Glück & Kanja közleménye. A két cég fejlesztőinek együttműködése viszont képes volt lezárni ezt a hiányosságot.