Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

A vírusirtók is súlyosan hibáznak

2005.03.18. 12:37
A számítógépeinket védő szoftverek korántsem olyan tökéletesek, mint amilyennek gondoljuk őket. Az elmúlt hónapokban öt különböző vírusirtó cég termékeiben találtak súlyos biztonsági hibákat, most a McAfee került sorra.

A most felfedezett biztonsági hiba a McAfee AntiVirus Library névre keresztelt kódkészletben van, amit a gyártó különböző víruskereső termékei használnak, többek között a levelezőszerverekre szánt GroupShield és az otthoni számítógépekre készült VirusScan is. A támadók a hibát kihasználva fájlokat futtathatnak le a célba vett számítógépen.

Bár a vállalat csak nemrégiben értesült a hibáról, az ügyfeleinek nincs miért aggódniuk, mivel a cég korábbi frissítései betömték a biztonsági hézagokat. A céges felhasználók tavaly novemberben, az egyéni felhasználók pedig decemberben kapták meg a javítást, írta a Cnet.

A vírusirtó cégek termékeiben a biztonsági szoftvereket és hardvereket szállító Internet Security Systems fedezte fel eddig a legtöbb hibát, szám szerint négyet. Az ISS bukkant rá a Symantec, az F-Secure, a Trend Micro és a McAfee vírusirtó könyvtárainak hibáira, de a Computer Associates szoftverében az eEye Digital Security találta meg gyorsabban a hiányosságokat.