Hazánk is hozzáfér Windows forráskódjához

2004.05.25. 14:32
A Microsoft kormányzati biztonsági programjának keretében a magyar államigazgatási szervek megtekinthetik a Windows operációs rendszer forráskódját, megismerhetik a védelmi funkciókat, és közvetlen kapcsolatot kapnak a redmondi vállalat fejlesztői csapatához.
Magyarország kedden csatlakozott a Microsoft kormányzati biztonsági programjához (Government Security Program - GSP), amelyet a Microsoft tavaly indított el. A szoftvergyártó ugyanis felismerte, hogy a kormányoknak magasabb szintű biztonsági elvárásaik vannak, mint az átlagos informatikai felhasználónak.

A GSP keretében az államigazgatási szervek megtekinthetik a Windows forráskódját, közvetlenül elérhetik a Microsoft fejlesztőit, és műszaki információkat kapnak a termékekről. Mindez biztonságosabb államigazgatási informatikai rendszerek kialakítását teszi lehetővé, és a Microsoft az állami szervek ajánlatai alapján továbbfejlesztheti az otthoni és vállalati operációs rendszerek védettségét is.

Elektronikus ügyintézés

Az együttműködési szerződést a Magyar Köztársaság kormánya nevében eljáró Elektronikus Kormányzat Központ írta alá. A hivatal lesz az elsődleges kapcsolattartó, a központ a forráskódhoz való hozzáférést - a Microsofttal közösen rögzített feltételek mellett - további kormányzati intézmények részére is lehetővé tette.

A szerződés aláírásának aktualitása, hogy hazánkban - a jogi és technikai feltételek megteremtése után - még ebben az évben megkezdődnek az elektronikus kormányzati fejlesztések, például bevezetik a közigazgatási eljárások elektronikus ügyintézését, illetve lehetőség nyílik az elektronikus úton történő aláírásra, valamint az illeték- és díjfizetésre is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét