Olcsó androidos mobil Magyarországon

2010.07.19. 15:14
A Google Android platformja jellemzően a drágább mobilokon bukkant fel eddig, a kedvezőbb árfekvésű készülékek is ötvenezer forintba kerültek kártyás előfizetéssel. Mostantól majdnem feleennyiért lehet venni okosmobilt.

A Vodafone már júniusban bemutatta az újságírók egy szűkebb körének a Huawei 845-ös androidos okostelefont, ám akkor még nem árult el részleteket az árazással kapcsolatban. "Versenyképes lesz" – mondták, ami alapján sejteni lehetett, hogy a hasonló tudású T-Mobile Pulse Minivel lesz körülbelül egy árban, ami kártyás előfizetéssel ötvenezer forintba kerül.

A most meghirdetett tarifacsomagok azonban jóval alacsonyabb árat mutatnak. Előfizetéssel már 15 ezer forintért elvihető a készülék, komfort előfizetéssel 20 ezer forintba kerül, kártyás csomagban meg alig drágább 30 ezer forintnál. Ezzel az árképzéssel a 845-ös már nem is az okostelefonok, hanem a hagyományos készülékek piacát támadja, miközben minden alapvető szolgáltatást tud, amit fejlettebb társai.

A készülékbe 128 megabájt memória, 512 megabájt flash-alapú háttértár, 3 megapixeles kamera és 1200 mAh-ás akkumulátor került, a maximális letöltési sebesség 3,6 megabit, a 2,8 colos kijelző felbontása 320 x 240 pixel. Utóbbi a megszokott androidos kijelzőkhöz képest kissé gyenge minőségűnek tűnik, kevésbé látványosak a vizuális elemek, kevésbé meggyőző a böngészés, csakhogy a megszokott kijelzők mögött általában egy százezer forintos készülék található.

Ezen kívül a 845-ös tényleg mindent tud, amit kell: van benne bluetooth, gps és wifi, ez utóbbi akkor jöhet jól, ha valaki nem vesz adatcsomagot mellé, és inkább a városok kávézóiban egyre gyakrabban felbukkanó nyitott hálózatokon böngészne.