Ügyvédi irodával készül újjászületésre a BlackBerry gyártója

2012.04.21. 08:15

A RIM szerződést kötött a Milbank, Tweed, Hadley & McCloy ügyvédi irodával, hogy segítse a szervezeti átalakulást. A folyamatban eladhatnak részlegeket, szabadalmakat licencelhetnek.

A kanadai okostelefonokat gyártó cég már régóta bajban van, ezért döntöttek úgy, hogy megpróbálják teljesen átalakítani a szervezeti felépítést és a stratégiát. Ettől azt várják, hogy megnőnek a bevételek és nyereséges lesz a cég.

A Reuters forrása szerint négymilliárd dollár bevételt remélnek a BlackBerry 10 operációs rendszerből és a szolgáltatókkal kötött megállapodásokból.

A RIM 125 millió dolláros veszteséget jelentett a legutóbbi negyedévben, de még ennél is nagyobb veszteséget okozott a PlayBook tabletjük sikertelensége. A cég részvényeinek értéke 75 százalékkal csökkent az elmúlt egy évben, ezzel a RIM értéke hétmilliárd dollár alá csökkent.

Az elmúlt néhány hónapban számtalan ügyvédi iroda jelentkezett a RIM-nél, hogy segédkezik az átalakításban, de a cég most a Milbank, Tweed, Hadley & McCloyt választotta. Egyik cég sem akarta kommentálni a Reuters értesüléseit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!