Okostelefont fejleszt az Amazon

2012.07.06. 14:04

Táblagépének sikere után az okostelefonok piacán is próbára tenné magát az Amazon. A kereskedelmi portál a kínai Foxconnal dolgozik a készülék kifejlesztésén – írta a Bloomberg hírügynökség névtelen forrásokra hivatkozva. A pletykát kiszivárogtató informátorok azért kérték nevük elhallgatását, mert az Amazon tervei nem nyilvánosak.

Olcsóbb okostelefonok segítségével az Amazon szélesebb felhasználói körhöz tudná eljuttatni az online boltjában árult e-könyveket, dalokat és mozifilmeket. A vállalat viszonylag sokat eladott a Kindle Fire táblagépből, és régóta terjed a pletyka, hogy újabb digitális eszközöket tervez piacra dobni. Tavaly novemberben Mark Mahaney, a Citigroup egyik elemzője, egy okostelefon megjelenését jósolta.

Iparági források szerint az Amazon mobiltechnológiákkal kapcsolatos szabadalmakat is vásárolna, hogy azok segítségével hárítani tudja a rivális gyártók támadását. Az Amazon állítólag érdeklődött az InterDigital szabadalmi portfoliója iránt, de azt végül az Intel szerezte meg 375 millió dollárért. Szakértők szerint az Amazon nyitott szemmel jár a világban, hátha adódik egy újabb vásárlási lehetőség.