Óriási siker a Nintendo új konzolja

2016.12.16. 13:08

Az asztali konzolok piacán a Nintendo többnyire vagy a sereghajtó, vagy az éllovas szerepét tölti be. A Gamecube például alulmaradt az Xboxszal vagy a Playstation 2-vel szemben, de egy generációval később a Wii mind a Microsoft, mind a Sony konzolját lepipálta eladásokban. A Wii U-val ismét az eladási listák végére kerültek, de a legutóbbi asztali konzoljuk, a NES Classic Edition annyira fogy, hogy hiánycikk lett belőle.

A viszonteladók nem tudják tartani a lépést a vásárlói igényekkel. Ez azt mutatja, hogy a Nintendo sem számított a NES Classic sikerére, ugyanis ellátási nehézségeik vannak. A leszállított készleteket az utolsó darabig elkapkodták. Az amerikai NPD Group piackutató intézet jelentése szerint a 60 dollárért (nálunk 20 000 forintért) kapható minikonzolból 196 000 darab fogyott az első hónapban. (Kontraszt: a Wii U-ból 220 000 darabot vettek a megjelenése utáni fél évben.)

nes-classic-edition.png

A NES Classic Edition az 1986-ban megjelent NES (Nintendo Entertainment System) kicsinyített mása. A játékkínálat fix: nincsenek cserélhető kártyák, minden játékot a konzol tartalmaz. A harminc cím majdnem mindegyike slágerjáték: Zelda, Super Mario, Final Fantasy, Galaga, Contra, Double Dragon, Mega Man, és még sokan mások. Ezek a játékok a Nintendo virtuális piacterén, a Virtual Console-on többe kerülnének, mint ezen a platformon – a hardvert ingyen kapjuk.

Reggie Fils-Aime, a Nintendo of America elnöke leszögezte: nem szándékosan tartják vissza a készleteket, ahogy egyes csalódott vásárlók sugallják. Mint a CNET-nek adott interjújában elmondta , mindennap új szállítmányt juttatnak az ellátási csatornába, de nem voltak felkészülve rá, hogy ekkora lesz a kereslet a konzol iránt. Kizárólag ez az oka, hogy nem tudnak annyi NES Classic-et gyártani, hogy mindenkinek jusson belőle.  • Biztosítás