Megér 300 millió dollárt, hogy élőben nézhessünk videojáték-világbajnokságot?

2016.12.18. 21:03

A League of Legends népszerűségét jól mutatja, hogy a játékot kiadó Riot együttműködési megállapodást kötött a Major League Baseball leányvállalatával, a BAMTech-kel. Ők szervezik a baseballmeccsek online közvetítéseit is. Most gyakorlatilag ugyanazt fogják csinálni, csak éppen a világ egyik kedvenc videojátékával.

A Wall Street Journal cikke szerint a BAMTech egy külön alkalmazást fog megjelentetni, amin keresztül a játékosok és nézők nyomon követhetik a tengerentúli bajnokságokat is a Twitchen. A BAMTech szakértelmének elég jó indikátora, hogy a Disney nemrég egymilliárd dollár értékben vásárolt a cég részvényeiből.

A BAMTechnek 2023-ig kell kifizetni a 300 millió dolláros licencdíjat. Cserébe exkluzív nemzetközi közvetítési jogokat kapnak a League of Legendshez. A BAMTech által biztosított szponzoráció és a reklámbevételek a Riot Games bankszámláját fogják hizlalni.

Kontraszt: 2014-ben az NBA 24 milliárd dollárért adta el a közvetítési jogokat az ESPN-nek.

Az üzlet részleteit még nem hozták nyilvánosságra. A Riot szeptemberben bejelentette, hogy hosszú távú beruházásokat terveznek, hogy az esport-játékosoknak ne kelljen a megélhetésük miatt aggódniuk.