Thanos után a Star Wars is bekerült a Fortnite-kánonba

2019.12.16. 14:32

Szombaton annyi játékos akarta élőben követni J.J. Abrams bejelentését a Fortniteban, hogy sokan be se jutottak a játékba – írja a Eurogamer.net. Azt már megszoktuk, hogy a játék élő eseményei hatalmas tömegeket vonzanak, így gyakran nehézkes bejutni rájuk. Ezúttal azonban még órákkal a buli vége után is nyögdécseltek a szerverek.

Az esemény azzal indult, hogy a Millenium Falcon megküzdött néhány TIE vadásszal, majd leszállt. A hajóból egy holografikus Geoff Keighley (videójátékos újságíró, a Game Awards atyja) mászott ki, akit egy bohókás, az idegesítőség határterületén egyensúlyozó rohamosztagos követett. Nevetgéltek, dumálgattak, emote-oltak, majd megérkezett a rendező, J.J. Abrams és vele is csevegtek.

A nézők ezután szavazhattak, hogy vajon miről fog szólni a Star Wars: Skywalker korából bemutatott jelenet, amit Abrams hozott nekik. Mikor az lement, folytatódott az előre megírt csevely, ami azért furcsa, mert az eddigi Fortnite események óramű pontossággal pörögtek. Abrams tartott még egy szavazást arról, hogy kinek mi a kedvenc fénykard-színe (csak a lila!), majd, hogy csúcsra vigye a mémjátékot, vissza naruto-futott a Falconba, amit a szavazás közben elüldözött néhány TIE vadász.

Ugyan a házigazdák leléptek, de az eseménynek még nem volt vége. Hirtelen megszólalt Palpatine császár hangja, és elégedetten motyogott magának valamit. A leszállópadon ülő láda kinyílt, és mindenki kapott egy olyan színű fénykardot, amilyenre szavazott korábban.

A játékba közben bekerültek Star Wars skinek, fegyverek (például a fénykard), mindenki megkapja a TIE Whisperer siklóernyőt, és a térképen itt-ott lezuhant TIE roncsoknál a játékosok megküzdhetnek néhány rohamosztagossal (botokkal). A teljes esemény itt megnézhető:

Fortnite x Starwars FULL EVENT from r/FortNiteBR