Idén sem volt nagy durranás az EA nyári beharangozója

2020.06.19. 07:51 Módosítva: 2020.06.19. 08:43

Az EA idén online tartotta meg az eddig az E3 közben tartott nagy beharangozós eseményét, az EA Playt. A tavalyi eseményről szuperlatívuszokban beszéltünk, és bár az idei valamivel érdekesebb volt, most sem kell leporolnunk az állunkat. Az online prezentáció természetesen azzal kezdődött, hogy az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson elmondta, milyen nehéz évet élünk (ég a Föld, járvány, rendőri brutalitás és rasszizmus), de szerencsére itt vannak nekünk a játékok, amik összehoznak minket.

A házigazda szerepét a Kinda Funny-s Greg Miller vette át, aki többé-kevésbé hitelesen rajongott a különböző bejelentésekért.

Ezeket jelentették be, a linkek a videókhoz visznek:

  • Az Apex Legends crossplay funkciót kap, így PC-n, Xboxon és PS-en is lehet együtt játszani, sőt, a játék még idén kijön a Steamen és a Switchre. Érdekes lesz nézni a switches és a PC-s játékosok csatáját. 23-án indul egy új event tele új kozmetikai cuccokkal, és egy rövid időre visszatér a shotgunos-mesterlövészes Armed and Dangerous játékmód. Annyi a csavar, hogy csak EVO páncél lesz a játékban, és a társainkat csak az új mobil-újraélesztővel hozhatjuk vissza.
  • Újabb EA játékok kerülnek fel a Steamre, például a Titanfall 2, Dead Space 3 és a Sims 4.
  • Az ősszel érkező EA Accessel a Steamen is ingyen lehet majd játszani rengeteg EA-s játékkal.
  • Három indie játékot is bejelentettek. Az egyik a Josef „Fuck the Oscars!” Fares, a Way Out készítőjének új co-op játéka, az It Takes Two, egy érzelmes kaland-platformer. A második az élet kaotikusságáról szóló Lost in Random volt a Zoink Games-től, a harmadik pedig egy hős-alapú rakétás 3v3 multiplayer, a Rocket Arena.
  • Ezt a Star Wars: Squadrons játékmenet trailere követte. A játék története során mind a birodalom, mind az új köztársaság oldalán is harcolunk majd, a multiplayerben pedig lesz egyszerű összecsapás, valamint nagyszabású flottacsaták, ahol több körben kell megverni az ellenséget.

A következő generációs játékokról annyit tudtunk meg, hogy igen, jönnek, és szépek, gyorsak lesznek, de főleg EA Sports címek lesznek. Ami ennél fontosabb az az, hogy végre láthattunk három képet az új Dragon Age-ről, amit már ki tudja, mikor lebegtettek be egy rövid kedvcsinálóval. A képekből nem derül ki sok, de legalább léteznek. Az utolsó meglepetés-bejelentés mindenkit meglepett: addig nyaggatták az emberek az interneten a Skate-játékok alkotóit, hogy csinálnak egy negyedik részt. Egyelőre semmit nem mutattak belőle, de jön.