Kitört a botrány a legújabb Star Wars-játék miatt

2021.12.21. 06:17

A december 9-én megrendezett Game Awardson nem csupán az év legjobb játékait díjazták, hanem a gála hagyományainak megfelelően egy csomó új videójátékról érkeztek soha nem hallott információk. Bejelentették az Alan Wake 2-t, hírt kaptunk egy Wonder Woman-játékról, és végre megerősítést kapott az is, hogy a Quantic Dream csapata gőzerővel dolgozik egy, a Star Wars univerzumában játszódó újdonságon, mely Eclipse címre hallgat, és egy eddig elhanyagolt érába, a Köztársaság Fénykorába kalauzol.

scrnli 2021- 12- 20- 17-33-57.png
Fotó: StarWars / YouTube

A francia Quantic Dream korábban olyan történetalapú, a gamereket izzasztó válaszutak elé állító címeken dolgozott, mint a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls, a Fahrenheit és a Detroit: Become Human.

Hivatalos forrásból még semmit sem lehet tudni a csapat új Star Wars-játékról vagy annak megjelenési dátumáról, az előzetes azonban felkorbácsolta az emberek elvárásait. Egy friss szivárgás alapján arra lehet számítani, hogy egy nyílt világú, akció-kaland játék lesz a Star Wars: Eclipse, több játszható karakterrel, és persze a sztori is hangsúlyos lesz.

Hogy miért tört ki a botrány? Ezúttal nem a Star Wars-rajongók csináltak balhét az interneten, az embereknek a Quantic Dreammel vannak komoly gondjaik. Akkorák, hogy a játék bojkottjára felszólító #BlackOutStarWarsEclipse hashtag hirtelen felkapottá is vált a Twitteren.

2018-ban három francia újság is beszámolt arról, hogy

áldatlan állapotok uralkodnak a Quantic Dream csapatán belül: rasszizmus, szexizmus és homofóbia nehezítette meg a dolgozók hétköznapjait.

A stúdió vezetője, David Cage, valamint az executive producerként dolgozó Guillaume de Fondaumiere pedig a botrány központi szereplői vagy inkább vádlottjai voltak. Cage állítólag elfogadhatatlanul viselkedett a női alkalmazottakkal, perverz vicceket mondott, és a játékokban szereplő színésznőket is illetlen jelzőkkel emlegette, a homofób és rasszista kijelentéseiről nem is beszélve. A cégvezér tagadta a vádakat, és pert indított rágalmazás miatt, amit a Le Monde ellen megnyert, a másik két lapot, köztük a Mediapart-t viszont felmentették az ügyben.

Volt olyan felhasználó, aki azt írta, a Lucasfilm folyton azt hangoztatja, hogy a „Star Wars mindenkinek szól”, ez a kijelentés azonban nem összeegyeztethető a Quantic Dream botrányos múltjával:

A Star Wars: Eclipse fejlesztése jelenleg korai fázisban jár, a videójáték első kedvcsinálóját a cikk megírásának pillanatában 9 és fél millióan látták már.

(via IGN)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM