Microsoft: A Call of Duty marad PlayStationön is

2022.01.25. 09:25
Nem lesz Xbox-exkluzív a világ egyik legsikeresebb lövöldözős játéka, ígéri az új tulajdonos.

Felmerült a kérdés, miután a Microsoft bejelentette, hogy közel 70 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzardot, hogy mi lesz a sorsa a kiadó nagy sikerű címeinek, köztük az egyik legnépszerűbb arcade-lövöldének, a Call of Duty-nak.

Felröppentek olyan hírek is, hogy a fősodrú játék léphet a PlayStationről, és Xbox-exkluzív lehet, a PS-tulajdonosoknak pedig csak az ingyenesen játszható Warzone marad. Ezeket a híreket Phil Spencer, a Microsoft Gaming jelenlegi – és az Activision Blizzard leendő – vezetője most hivatalosan cáfolta.

Spencer a Twitteren azt írja, több megbeszélést is tartott a Sony és az Activision Blizzard vezetőségével a héten, ez alapján pedig megerősíti, hogy a Microsoft célja a Call of Duty-franchise megtartása a PlayStationön. Hozzátette, a Sony fontos része a játékiparnak, a Microsoft pedig értékeli a kapcsolatot.

A megfogalmazás ugyanakkor hagy némi mozgásteret arra az esetre, ha a Microsoft mégis meggondolná magát és kihúzná a CoD-ot a PS-ről. A Bethesda felvásárlását követően például az eredetileg több platformra tervezett Starfield játékról bejelentették, hogy csak Xboxon és PC-n lesznek játszhatók, s hasonló pletykák járják az Elder Scrolls VI kapcsán is. Ugyanakkor a multiplatform címek közül tökéletes ellenpélda a Minecraft, ami hiába a Microsoft tulajdona, szinte minden létező játékra alkalmas eszközön elérhető.

A Sony a Wall Street Journal részére nyilatkozatot küldött, amiben azt írják, a Microsofttól azt várják, hogy betartják az Activision szerződéseiben foglaltakat a kiadó új tulajdonosaként is, és többplatformos címként jelennek meg majd a megszerzett játéksorozatok további részei is.

A felvásárlás egyébként hosszú menet lesz még, a Microsoft hivatalosan 2023 júniusában fogja tulajdonába venni az Activision Blizzardot, addigra zajlanak le a tranzakció folyamatai.  • Tippek
  • Árfolyam