Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Ráncfelvarrás a robotkutyán

2003.09.06. 22:30
A Sony átdolgozta az Aibo robotkutyát. A javítások java része a burkolat alatt rejtőzik. Így az ERS-7 modell külsőleg csak alig tér el a korábbi ERS-220-tól.
Az új roboteb belsejében viszont egy gyorsabb 576 MHz-es processzor dolgozik. Ezen kívül az intelligens játékszer 34 MB memóriához jutott, közölte a Sony.

Aibo mostantól a polifón hangszórójának és a fejen elhelyezett többszínű fénysornak köszönhetően nagyobb hatékonysággal képes közölni "érzéseit" a gazdájával.

Itt a csont

#alt#
Az ERS-7 a csontjával
Az új modell mellé egy új játékszer is jár. Aibo gondos tervezői a hagyományos rózsaszín labda mellé egy csontot is biztosítanak.

Az ERS-7 alaptartozéka a WLAN-csatoló, amelynek segítségével a robotról adatok vihetők át a PC-re. Ugyanígy utat találnak a számítógépre Aibo fényképei, amelyeket 300 ezer képpontos felbontásban készít.

Ha lemerülőben van az akkumulátora, az ERS-7 önállóan elindul, és megkeresi a töltőjét.

Nem annyira darabos

A Sony szerint a robot nem tanult új mozgásokat, viszont átdolgozták a szervomotorjait. Ezek mostantól lágyabb és csendesebb mozgásról gondoskodnak.

Az új modell Japánban szeptember 27-én kerül a boltokba, az ára pedig csaknem 1500 euró (383 ezer forint) lesz. A világ többi országában nem sokkal később lesz kapható a high-tech játék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?