Marcell
19 °C
32 °C

Ráncfelvarrás a robotkutyán

2003.09.06. 22:30
A Sony átdolgozta az Aibo robotkutyát. A javítások java része a burkolat alatt rejtőzik. Így az ERS-7 modell külsőleg csak alig tér el a korábbi ERS-220-tól.
Az új roboteb belsejében viszont egy gyorsabb 576 MHz-es processzor dolgozik. Ezen kívül az intelligens játékszer 34 MB memóriához jutott, közölte a Sony.

Aibo mostantól a polifón hangszórójának és a fejen elhelyezett többszínű fénysornak köszönhetően nagyobb hatékonysággal képes közölni "érzéseit" a gazdájával.

Itt a csont

#alt#
Az ERS-7 a csontjával
Az új modell mellé egy új játékszer is jár. Aibo gondos tervezői a hagyományos rózsaszín labda mellé egy csontot is biztosítanak.

Az ERS-7 alaptartozéka a WLAN-csatoló, amelynek segítségével a robotról adatok vihetők át a PC-re. Ugyanígy utat találnak a számítógépre Aibo fényképei, amelyeket 300 ezer képpontos felbontásban készít.

Ha lemerülőben van az akkumulátora, az ERS-7 önállóan elindul, és megkeresi a töltőjét.

Nem annyira darabos

A Sony szerint a robot nem tanult új mozgásokat, viszont átdolgozták a szervomotorjait. Ezek mostantól lágyabb és csendesebb mozgásról gondoskodnak.

Az új modell Japánban szeptember 27-én kerül a boltokba, az ára pedig csaknem 1500 euró (383 ezer forint) lesz. A világ többi országában nem sokkal később lesz kapható a high-tech játék.