Gerzson
-3 °C
3 °C

Kütyüfesztivál

2001.11.15. 12:24
Gizmóseregszemlénkben egy billentyűmentes billentyűzetre, egy 6 GB tárkapacitástú mp3-lejátszóra és egy karórába épített digitális kamerára nyerhetnek rálátást.
Billentyűmentes billentyűzet

Senseboard VKA svéd Senseboard által kifejlesztett eszköz a kézfejben izgő-mozgó inak és a kéz helyzete alapján számítja ki, hogy a júzer mely billentyűt szándékozott lenyomni - emellett a gépelésben mesterséges intelligencia segédkezik. A meglepő módon Virtual Keyboard névre keresztelt eszköz segítségével bármilyen szilárd felület használható billentyűzetként - ráadásul kis gyakorlással tökéletesen hangtalanul használható. A cég fejlesztési vezérfonala szerint a VK elsősorban kéziszámítógépekkel és übermobilokkal használandó.

Idegen oldal: Senseboard

Archős

Jukebox 6000Az Archos mp3-walkmanje minden felvilágosult egyetemista habzóálma. A Jukebox 6000 testében ketyegő 6 gigabájt tárkapacitású miniatűr merevlemezre hozzávetőlegesen százötven digitalizált CD-t lehet USB kábelen feltölteni. A kisvinyó egyébiránt bármilyen fájlt elfogad. Harmincdekás súlya miatt sajnos kívülről is láthatóan húzza a kabátzsebet - ugyanakkor környezetbarát módon nem ceruzaelemmel, hanem akkuval működik.

Idegen oldal: ARCHOS Jukebox 6000

Csuklókamera

Casio WQV-10A digitális fényképezőgép és a karóra konvergenciája már a harmadik generációnál tart, a Casio küzdelmének hála. A Casio WQV-10 16,7 millió színben rögzít, és 4069 színben manifesztál a pirinyó LCD-kijelzőn. A CMOS 1,1 milliméter átmérőjű lencséből kapja a fényt. A 176x144 pixeles képekből körülbelül száz fér az órába szerelt 1 megás flash-memóriára - ezeket az infravörös porton keresztül lehet az asztali gépbe varázsolni. A WQV-10 hagyományos gombelemről üzemel. Elődeihez hasonlóan vízálló, mutatja az időt, és stopper is van benne. A kontinensen jövő februártól forgalmazzák 350 euró körüli áron.

Idegen oldal: Casio