Ödön
2 °C
11 °C

Lézeres egeret fejlesztett a Logitech

2004.09.01. 15:22
A perifériagyártó legújabb optikai egere lézerrel vizsgálja az asztal felületét, ezért igen pontosan működik.
A svájci-amerikai Logitech szerdán bemutatta legújabb optikai egerét, amelybe fénykibocsátó dióda helyett lézeres nyomkövetőt épített. Az Agilent Technologies által kifejlesztett lézer alacsony hullámhosszon működik, ezért a gyárrtó szerint az MX 1000 körülbelül hússzor pontosabb, mint a hagyományos optikai egerek. Az új egér még azokon a fényes vagy sima felületeken - például kerámialapokon, lakkozott faasztalokon, fémes felületeken és átlátszatlan üvegen - is precíz adatokat küld a számítógépnek, amelyeken a hagyományos egerek gyakorlatilag működésképtelenek.

Durván működik

"A lézernek köszönhetően az egér a felületek több részletét felismeri" - mondta Nathan Popodopulos, a vállalat szóvivője. Az egér még a durva felületeken is pontosabb, mint a szokványos optikai egerek, tette hozzá.

A Logitech szerint a nyolcvan dollárba, azaz körülbeül tizenhatezer forintba kerülő MX 1000 elsőként alkalmaz lézert. A konkurens Microsoft a héten mutatja be legújabb perifériáit.

Felületes igények

A lézeres egeret valószínűleg a mérnökök és a grafikai tervezők fogják leginkább értékelni, illetve a játékosok, akiknek szintén fontos a pontosság. A Logitech egyébként nemrégiben felmérést készített, amelyből kiderült, hogy a felhasználók többsége olyan egeret szeretne, amely többféle felületen működőképes.

A vállalat szerint a lézer szabad szemmel nem látható, és teljesen ártalmatlan az egészségre. Az asztalról visszaverődő fénysugarat fogadó érzékelő másodpercenként 5,8 megapixelnyi részlet feldolgozására képes. Az MX 1000 egérre tíz irányítógombot rakott gyártó, beleértve a tekergetőgombot is, amely a Microsoft egereihez hasonlóan oldalirányba is nyomkodható. A drótnélküli eszköz három-négy óra alatt feltölti akkumulátorait, és egyetlen feltöltéssel huszonegy napig használható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?