Angelika
-4 °C
3 °C

A Sulinet Expresszről a Törzsasztalban

2003.06.29. 17:00
Hétfőn átadják az egyes sorozatszámú Sulinet Expresszes számítógépet, ezzel hivatalosan is megkezdődik az akciós gépek értékesítése. Kik és milyen feltételekkel juthatnak kedvezményes hardverekhez? Mennyibe fog ez Önnek kerülni? Lehet-e alkatrészeket vásárolni? Hétfőn délután fél kettőkor Ön is fölteheti kérdéseit, amikor Fejér Bernát, az Oktatási Minisztérium jogásza lesz az Index Törzsasztalának vendége.
Az Oktatási Minisztérium április közepén azt ígérte, hogy másfél hónappal később, május végén megköti a szerződéseket a Sulinet Expressz beszállítóival, és ezt követően már hozzá lehet jutni a kedvezményes számítógépekhez. Az akció keretében számítástechnikai eszköz vásárlása, bérlése és lízingelése esetén minden diák, pedagógus és szülő hatvanezer forintot írhat le a személyi jövedelemadójából, legfeljebb három éven keresztül.

Az ígéretek ellenére június első heteiben még nyoma sem volt a boltokban az akciós számítógépeknek, sőt, a szállítók szerződései sem készültek el a szigorú követelmények miatt. Emellett még számos tényező hátráltatta a program elindulását, például a bankok nem állították össze a bérléshez és lízingeléshez szükséges hitelkonstrukciókat, illetve az eszközök forgalmazásához nélkülözhetetlen online monitorrendszer tesztelésére és beüzemelésére is jókora késéssel került sor.

Az elmúlt héten már mindenütt felbukkantak a szállítók Sulinet Expresszes hirdetései, amelyben kedvezményes termékeikre hívják fel az érdeklődők figyelmét, és hétfőn átadják az első akciós számítógépet. Ha még mindig vannak kérdései, azokat most fölteheti!