Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Márciusra új kütyüvel állhat elő a Microsoft

2006.02.27. 11:01
Még nem tudni, hogy az Apple iPodjával vagy a Sony PSP-jével akar-e versenyre kelni az az új Microsoft-kütyü, amiről még azt sem tudni, hogy hívják majd. Egy misztikus netes reklám alapján elképzelhető, hogy egy hónapon belül bemutatják az Origamit, amely a kampány első része szerint megváltoztatja majd tulajdonosa életét. De hogy így lesz-e, azt még nem tudni.

Találgatással töltötték az elmúlt hétvégét a techbloggerek, miután egyikük rájött, hogy az origamiproject.com-on látható titokzatos flashanimáció mögött maga a Microsoft áll. "Helló, ismersz? Tudod, mire vagyok képes? És hogy hova tudok eljutni? És hogyan tudom megváltoztatni az életedet?" - kérdezi a nézőtől néhány buborék a szájton, amiből egyes szakértők arra következtetnek, hogy a Microsoft nemsokára előrukkol forradalminak szánt kézikütyüjével.

Neve is van: Origami

#alt#
Találgatás No. 1. - Ilyen lesz?
A nem túl eredeti, viszont meglehetősen szűkszavú animáció lázba hozta magát John Markoffot, a New York Times riporterét is. (Markoff arról híres, hogy az FBI-jal közreműködve ő buktatta le a hekkerek hekkerét, Kevin Mitnicket). Markoff a lap szombati számában bocsátkozott találgatásba a csodakütyüről: mivel azt már egy ideje tudni, hogy a Microsoft Origami néven új eszközzel készül visszavágni az Apple iPod-jára, és az Origamiproject péntekre ígér több információt a titokzatos termékről, valószínűsíthető, hogy a készülék a közeljövőben a piacra kerül.

Frank Shaw, a Microsoft szóvivője a múlt hét végén elismerte, hogy az origamiproject.com a céghez tartozik, de nem árulta el, mi a reklám célja. Annyit viszont elhintett, hogy márciusban a Microsoftnak már lesz mondanivalója a misztikus reklámról.

Photoshopban találgatnak

#alt#
Vagy ilyen?
Az egyik legismertebb kütyüblog, az Engadget múlt pénteken bocsátkozott találgatásba az Origamiról, és azért tartja furcsának a titkolózást, mert a Microsofttól mindenki azt szokta meg, hogy már évekkel a piacra dobás előtt bejelenti termékeit. A szájt szerint nem tudni, hogy az Origami az Apple iPodjával, vagy hordozható Xbox-ként a mini Playstationnel, a PSP-vel akar-e versenyezni, esetleg mind a kettővel. A neten terjedő, nagy valószínűséggel rajongók által Photoshoppolt képekből sem derül ki semmi - az egyik szerint az Origami fehér, illetve bézsszínű, érintőképernyős eszköz lesz, és leginkább egy fekvő képernyős marokszámítógéphez hasonlít majd, mások fekete, kinyithatós, billentyűzettel felszerelt, kézbe való minilaptopot vizionálnak.

Az Origamiproject.com-on látható reklám mindenesetre három hétre ígér információt, és most még csak az első hétnél tart. Ha valóban az új Microsoft-kütyü reklámja fut rajta, legkésőbb március végére minden kiderül róla.