Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Szállítják az új Nintendo processzorát

2006.09.08. 14:27
Már három hete szállítja az IBM a Nintendo Wii processzorát, legkorábban jövő héten lehet megtudni részleteket a rejtélyes Broadwayről.

Az IBM bejelentette, hogy már három hete megkezdte a Nintendo Wii processzorának szállítását, írta meg a Digit News. A hír alig két nappal azután érkezett, hogy kiderült, Európában fél évet késik a Sony PlayStation 3.

Nagyon titkos

Ron Martino, az IBM Technology Collaboration Solutions igazgatója nem árulta el, hogy mennyi Broadway-t gyártottak már le, ahogy arról sem beszélt, hogy mekkora tételben tudnak belőle szállítani a Wii novemberi megjelenéséig. Mindenesetre a Nintendo azzal számol, hogy 2007 márciusáig hatmilliót ad el az új gépből, ugyanannyit, mint a Sony a PS3-ból.

#alt#

Az IBM nem most gyárt először a Nintendónak, ez a gyártó készítette a GameCube csipjét, a Gekkót is.

Szakértők egyetértenek abban, hogy bár még nem derült ki a Wii ára, sem az, hogy mikor kerül a boltokba, a jövő heti New York-i sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a Nintendo biztosan megosztja ezeket az információkat a nagyközönséggel. Azt viszont már tudni lehet, hogy 250 eurónál biztosan nem kell majd többet fizetni a hadonászós konzolért.

Boldog család

Arról viszont még semmit sem lehet tudni, hogy milyen jellemzőkkel bír a Broadway: nem ismert sem a magok száma, sem a teljesítmény. Egyáltalán nem megbízható pletykák szerint a Broadway hasonlít az Xbox 360 Xeonosához, annak egy gyengített verziója, például három mag helyett kettő lesz benne. Mások szerint a Broadway a Gekko közvetlen leszármazottja, csak fejlettebb gyártástechnológiával készül, nagyobb teljesítményre képes, miközben 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt.

Az IBM részéről fontosnak tartották elmondani, milyen örömmel tölti el a céget az együttműködés, valamit az, hogy rengeteg innovatív konzolon csilloghat majd a logójuk.

Persze az óriás nem csak ezt a vasat tartja a tűzben, sőt, miközben a konzolgyártók között irgalmatlan küzdelemre lehet számítani, az IBM-nek szinte teljesen mindegy, hogy melyik cég nyer, hiszen a Broadway mellett ők gyártják a Cellt is a PlayStation 3-ba, valamint a Xenost az Xbox 360-ba. A Microsoftnak már többmillió csipet leszállítottak, és azt is tudni lehet, hogy hárommillió Cell is elhagyta az IBM gyárait.

A Nintendo GameCube-hoz közel húszmillió processzort szállítottak le az évek során, és bíznak abban, hogy legalább ennyire lesz szükség a Wii-hez is. A három konzolból viszont várhatóan jóval több mint százmillió darab fogy majd világszerte (az Xbox-GameCube-PS2-trióból közel 150 millió kelt el), úgyhogy az IBM jó időre bebiztosította magát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!