Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Törhetetlen laptoptáskát bántottunk

Boblbee hátizsák

Állítólag megtámadhatjuk baseballütővel, gyilkolhatjuk, gyötörhetjük, akkor sem lesz baja a laptopnak. Kipróbáltuk, és az utolsó tesztig működött a gép. Aztán kidobtuk a táskát az ablakon.

A szerencsés véletlen folytán akadtunk a Boblbee táskák hazai forgalmazójára. Első látásra szerelem volt ez, hiszen a cég vezetője azonnal felajánlotta tesztre az elpusztíthatatlannak vélt laptoptáskát, sőt rögtön fel is ajánlott egy baseballütőt, meg egy kicsit hibás laptopot mellé, tesztelés céljára. A hétpróba előtt a gép még elindult, a rendszer is felállt rajta, a login után viszont elájult, arra azonban alkalmasnak látszott, hogy megtudjuk, mennyit véd a táska - egy kettérepedt gép önmagáért beszél.

A tesztelt hátizsákot Boblbee-nek hívják, gyakorlatilag egy megerősített, belülről párnákkal védett táskáról van szó, ami elvileg megvédi a tartalmát, ha leesünk a bicikliről, vagy valami gyorsan haladó tárgyról. A háttal találkozó részt vastagon kibélelték, így a hátizsák még a gerincünket is megóvhatja a sérülésektől. Mi viszont csak arra voltunk kíváncsiak, mi történik a laptoppal, ha megtámadjuk a Boblbee-t.

Az eredmények felemásak. Pontosabban, amíg ésszerű próbatételnek vetettük alá a táskát, nem volt semmi baj: a Boblbee tényleg megvédte a haldokló laptopot a baseballütőtől, a hanyatt vágódástól, a falnak kenéstől, még a dobástól is. Az első próbák után megnéztük a laptopot, és az csak ugyanannyira volt hibás, mint a kínzás előtt. Az egyemeletnyi zuhanást viszont már nem élte túl a számítógép, és ennek csak részben lehetett az oka az extrém igénybevétel. A hátizsák tetején ugyanis nincs védelem, csak egy textília, ha a Boblbee fejjel lefelé zuhan, könnyen találkozhat a talajjal a tartalma, mert azt nem lehet száz százalékos biztonsággal a táska aljához rögzíteni. Valószínűleg most is ez történt.

Boblbe

A hátizsák tényleg képes megvédeni a laptopokat ésszerű keretek közt, sőt, külvárosi bandák ellen is jól jön, amikor botokkal támadnak nekünk. Ablakon azért ne ugráljunk ki vele. Meg nélküle se.
 

kb. 40 ezer forint |Hivatalos Honlap

A gépet a Szupertáskától kaptuk tesztelésre