Dömötör
-1 °C
14 °C

Törhetetlen laptoptáskát bántottunk

Boblbee hátizsák

Állítólag megtámadhatjuk baseballütővel, gyilkolhatjuk, gyötörhetjük, akkor sem lesz baja a laptopnak. Kipróbáltuk, és az utolsó tesztig működött a gép. Aztán kidobtuk a táskát az ablakon.

A szerencsés véletlen folytán akadtunk a Boblbee táskák hazai forgalmazójára. Első látásra szerelem volt ez, hiszen a cég vezetője azonnal felajánlotta tesztre az elpusztíthatatlannak vélt laptoptáskát, sőt rögtön fel is ajánlott egy baseballütőt, meg egy kicsit hibás laptopot mellé, tesztelés céljára. A hétpróba előtt a gép még elindult, a rendszer is felállt rajta, a login után viszont elájult, arra azonban alkalmasnak látszott, hogy megtudjuk, mennyit véd a táska - egy kettérepedt gép önmagáért beszél.

A tesztelt hátizsákot Boblbee-nek hívják, gyakorlatilag egy megerősített, belülről párnákkal védett táskáról van szó, ami elvileg megvédi a tartalmát, ha leesünk a bicikliről, vagy valami gyorsan haladó tárgyról. A háttal találkozó részt vastagon kibélelték, így a hátizsák még a gerincünket is megóvhatja a sérülésektől. Mi viszont csak arra voltunk kíváncsiak, mi történik a laptoppal, ha megtámadjuk a Boblbee-t.

Az eredmények felemásak. Pontosabban, amíg ésszerű próbatételnek vetettük alá a táskát, nem volt semmi baj: a Boblbee tényleg megvédte a haldokló laptopot a baseballütőtől, a hanyatt vágódástól, a falnak kenéstől, még a dobástól is. Az első próbák után megnéztük a laptopot, és az csak ugyanannyira volt hibás, mint a kínzás előtt. Az egyemeletnyi zuhanást viszont már nem élte túl a számítógép, és ennek csak részben lehetett az oka az extrém igénybevétel. A hátizsák tetején ugyanis nincs védelem, csak egy textília, ha a Boblbee fejjel lefelé zuhan, könnyen találkozhat a talajjal a tartalma, mert azt nem lehet száz százalékos biztonsággal a táska aljához rögzíteni. Valószínűleg most is ez történt.

Boblbe

A hátizsák tényleg képes megvédeni a laptopokat ésszerű keretek közt, sőt, külvárosi bandák ellen is jól jön, amikor botokkal támadnak nekünk. Ablakon azért ne ugráljunk ki vele. Meg nélküle se.
 

kb. 40 ezer forint |Hivatalos Honlap

A gépet a Szupertáskától kaptuk tesztelésre