Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megdöglött a világító nyúl

Wired News
2002.08.13. 11:59
Négy éves korában elhunyt a világ leghíresebb transzgénikus élőlénye, Alba a világító nyúl. A hírt a lényt előállító Louis-Marie Houdebine, a francia nemzeti agrárkutatóintézet genetikusa közölte a sajtóval.

Albát medúzagénnel színezték"Arról értesítettek, hogy a nyuszi minden különösebb ok nélkül meghalt. A nyulak könnyen halnak. Ez az egyed négy éves volt, az intézetben ez szokványos élettartamnak számít." - mondta Houdebine a Wirednek.

A medúzagénnel módosított nyúllal kapcsolatban korábban azért alakult ki vita, mert Eduardo Kac képzőművész ragaszkodott hozzá, hogy Houdebine az ő kérésére hozta létre az állatot 2000 januárjában. Houdebine közölte: Alba az egyike volt azoknak a módosított nyulaknak, akiket az embrionális fejlődés megismerése céljából hoztak létre. Kac terve, hogy a kísérleti nyulat háziállatként tartsa otthonában, a kutatóintézet vezetésének engedélye híján nem valósulhatott meg.

Houdebine fontosnak tartotta kiemelni, hogy Alba halálát nem genetikai rendellenességek okozták és hogy a lény korántsem fluoreszkál olyan erősen, mint Chrystelle Fontaine ikonikus fotóján.

Egy nyúl átlagosan tizenkét évet él.