Emma
-2 °C
6 °C

A vártnál gyengébben fogy a Tablet PC

pte
2003.06.02. 09:23
A tábla PC-k eladása nem alakul a gyártók elvárásai szerint. Így például a tajvani Acer, amely a készülékből az elmúlt év utolsó 3 hónapjában 35 ezer darabot tudott értékesíteni, 2003. első negyedévében az eladások több mint 50 százalékos visszaesését tapasztalta.

A DigiTimes beszámolója szerint a Hewlett-Packard (HP) az új termékei csökkenő forgalmával küzd. Tavaly évvégén a vállalat még 30 ezer Tablet PC legyártásához rendelt alkatrészeket, de ezt követően az előre tervezettnél sokkal kisebb tételeket kért a beszállítóitól.

A vontatottan fejlődő eladásokat sokan a magas fogyasztói árnak (1700-2500 dollár, 360-532 ezer forint) tudják be, illetve annak tulajdonítják, hogy a HP-nek a szoftvert szállító Microsoft nem adja meg az eredetileg ígért támogatást. A szoftvercég cáfolja ezeket a vádakat.

Az év eleji helyzet, legalábbis az Acer szempontjából, a cég helyzetét ismerők szerint javulni látszik. A lapos készülékek havi forgalma ismét 20-30 százalékkal erősödött. A forgalom nem utolsósorban a Transmeta Centrino-n alapuló TravelMate C110 áprilisi bemutatásával élénkült fel.