Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új féregvírusok rajzanak

TecChannel
2005.08.17. 12:28
Több antivírus cég is felhívja a figyelmet egy új féregvírus-családra, amely a Windows múlt héten ismertté vált biztonsági rését használják ki. A jelentések szerint főként a Windows 2000-et futtató gépeket fenyegeti veszély, mivel itt az érintett terület jelszó nélkül használható.

A Plug&Play csatoló biztonsági hiányosságát kihasználva vállalati hálózatokon és az interneten terjednek a Zotob és Rbot féregvírusok illetve azok változatai. Ezek mind ugyanazt a rést célozzák meg. A hibák kihasználása az ismertté válásuk után egyre gyorsabban megtörténik. A jelenlegi problémát a Microsoft alig egy hete, az MS05-039 számot viselő jelentésben írta le.

Keddről szerdára virradó éjjel a féregvírusok lebénították számos amerikai nagyvállalat számítógépeit. Az érintett cégek közé tartoztak a CNN és ABC televíziók, az AP hírügynökség, The New York Times, Daimler-Crhysler, General Electric, UPS és a Caterpillar. A CNN-szerint az FBI nyomozásba kezdett.