Nincs szervkereskedelem Szabolcsban

2015.05.14. 17:27

A police.hu azt írja, hogy a községi médiában időről időre megjelennek rémhírek, legutóbb pedig emberi szervkereskedelemről szóló horrortörténetek kezdtek el terjedni.

A rendőrség szerint ráadásul erre ráerősített egy megyei napilap május 11-i számában, és egy hírportál is. Egy alapítvány elnökének gyermekeltűnésekről szóló nyilatkozatát „Emberi szervekkel kereskednek” címmel jelentették meg. A pletykák hátterében akár egy 19 éves gyáli fiú eltűnése is lehet, akit édesanyja nyilatkozata szerint elrabolhattak.

Azóta Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településéről is aggódó emberek érdeklődtek a rendőrségen, és az internetes hozzászólások is megszaporodtak, többen egy titokzatos kék vagy fekete furgont emlegetnek.

A police.hu-n megjelent közlemény így szól: "A megyei rendőr-főkapitányság határozottan kijelenti, hogy az illegális szervkereskedelemre utaló pletykák nem igazak, erre utaló bejelentés nem érkezett, ilyen jellegű megalapozott információ nem jutott a hatósághoz".

A rendőrség a május 12-én, Nyíregyházán elfogott férfi esetével kapcsolatban is cáfolja az emberkereskedelmet: a férfi három nőt zaklatzott, az indíték viszont szexuális közeledés lehetett, nem pedig szervkereskedelem.  • Tippek
  • Árfolyam