Halló, segítsenek már elkölteni a főnyereményt!

2015.05.30. 21:40
14 hozzászólás
Mindig csak a hülyeség. Ahelyett, hogy csöndes áhítattal együtt örülnénk egy honfitársunk milliárdossá válásának, valaki csak nem bírt magával, és muszáj volt beleröhögnie az ünnepélyes hangulatba. A 4chanon kér befektetési tanácsokat a legújabb magyar milliárdos; jó sztori, kár, hogy valószínűleg nem igaz.

Néhány órája az ötöslottó-sorsoláson kihúzták a nyerőszámokat, és csak egy telitalálatos szelvény volt; a nyertes egyedül viheti haza minden idők második legnagyobb főnyereményét, ötmilliárd forintot. Az ilyet nyilván nem könnyű megemészteni; persze, fejben mindenki kiszámolja, hogy de jó lenne 17-et venni a legmenőbb japán óriásrobotból, de amikor szembesül vele, hogy megteheti, az nyilván sokkoló.

Ahhoz viszont vagy nagy lélekjelenlét, vagy határtalan optimizmus, vagy jó sok ostobaság kell, hogy valaki az internet segglyukaként is ismert 4chanen érdeklődjön arról, hogy mire költse a főnyereményt. Ez is remek szórakozás, ha beletörődünk, hogy hasznos válaszokat nem kapunk, legfeljebb vicceseket.

24 éves szűz vagyok, még sosem csókolóztam, egyedül élek egy kis bérlakásban.

– írta a nyitóposztban az újdonsült milliárdos, majd arról kezdte faggatni a felhasználókat, hogy elmondja-e a szüleinek vagy a barátainak, mert nem tudja, hogy kiben bízhat meg. Hogy mennyire jó helyre fordult, azt az is mutatja, hogy a 20 óra 24 perckor nyitott topikban 20 óra 38-ig kellett várni az első magyar nyelvű kommentre:

adjál légyszi

Egy másodperccel később:

Te vitted el az ötöst geco?

20 óra 40 perc:

20 óra 49 perc:

btw huzz ebből a mocskos országból minnél elöbb, ha teheted

És utána jönnek az angol nyelvű befektetési tanácsok, egyik jobb, mint a másik.

Valószínű, hogy nem az igazi lottónyertes jelentkezett; a nyitóposzton kívül nincs bizonyíték, mert a nyertes szelvényt nem hajlandó megmutatni. Egyébként is, ha valaki ilyen bemutatkozással indít a 4chanen, az nem pénzügyi tanácsadót keres 17 773 670 dollár elköltéséhez, hanem egy legalább akkora trollt, mint ő maga. (Sikerrel járt, már gyülekeznek is.) Ennek ellenére érdemes figyelni a sztorit; a Gettómilliomosban több a dráma, de ez élőben történik.