16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Rendőrkézen az illegális filmszerver üzemeltetői

2004.04.30. 15:17
Elfogta a rendőrség azt a két tizenéves fiút, akik a gyanú szerint jogvédett filmeket tettek letölthetővé az interneten, emelt díjas sms vagy havidíj ellenében. A rendőrök házkutatást tartottak a lakásukban, ahol megtalálták a szervert, melyen 1,2 terabájt illegális anyagot tároltak.
Csütörtökön elfogta a rendőrség azt a két tizenéves fiút, akik a gyanú szerint jogvédett filmeket terjesztettek az interneten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya még április 14-én rendelte el a nyomozást szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A feljelentésben szereplő adatok alapján az elkövetők szerzői jogvédelem alatt álló filmalkotásokat és egyéb védett műveket terjesztettek az interneten. A szerveren mintegy 1,2 terabájt mennyiségű illegális tartalom volt található, melyből az illegálisan felhasznált filmalkotások körülbelül 450 gigabájtot tettek ki, közölte a rendőrség.

A feljelentés szerint a szerver üzemeltetői tömegesen terjesztették a filmeket, a letöltésekért emelt díjas sms-ben lehetett fizetni, de havidíj ellenében is hozzáféréshez lehetett jutni. A rendőrség az ip-cím alapján azonosította szervert, a 19, illetve 18 éves fiataloknál a rendőrség házkutatást tartott, lefoglalták a szervergépet, és más tárgyi bizonyítékokat. A gyanúsítottakat a rendőrség elfogta, és előállította. A bűncselekménnyel okozott kár pontos megállapítása - igazságügyi szakértő bevonásával - folyamatban van.  • Hírek
  • Hírek