Pornóoldal pereli a Google-t

2004.11.24. 10:30
A Perfect 10 nevű, pornóoldalt üzemeltető cég múlt héten keresetet nyújtott be a Google ellen, azzal vádolva a keresőt, hogy jogosulatlan hozzáférést biztosít szerzői jogvédelem alatt álló képeihez.
A pornóoldalt üzemeltető, Beverly Hills-i Perfect 10 nevű cég szerzői jogsértéssel vádolja a Google-t, és kártérítést követel, írta az eWeek. A Google egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, mert még nem kapták meg a hivatalos iratokat. A keresetet, mely a Google segítségével fellehető képekkel kapcsolatos, múlt héten a Los Angeles-i szövetségi bíróságon nyújtották be.

Meztelen nőkkel csalogat

A Perfect 10 szerint a Google illetéktelen hozzáférést biztosít a cég szerzői jogvédelem alatt álló képeinek tízezreihez. A cég oldalát havonta 25 és fél dollár előfizetési díjért lehet látogatni.

A Google külföldi országokban üzemeltetett weblapokról tükrözi a képeket, áll a Perfect 10 keresetében. A kereső ezen felül linkeket is elérhetővé tesz, melyek olyan jelszófeltörő oldalakra mutatnak, amik illegális hozzáférést tesznek lehetővé a cég oldalához.

A Perfect 10 kiadója, Norm Zada elmondta: azért perelik a Google-t, mert a kereső meztelen nőket ábrázoló fényképekkel csalogat több látogatót, és így nagyobb hirdetési bevételhez jut. Hozzátette: attól tart, hogy a cége, mely havonta százezer egyedi látogatóval rendelkezik, elveszti a piacát, hacsak a Google-t nem akadályozzák meg abban, hogy ingyenesen terjessze a képeket.  • Tippek
  • Árfolyam