Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Élő adásban állították le a hungarista honlapot

2004.09.06. 17:40
A Klub rádió egyik élő adásában szüntette meg a hozzáférést a tárhelyszolgáltató a plakátjairól elhíresült Magyar Jövő Csoport Szálasi arcképével díszített honlapjához.
Alig pár órával azután, hogy Demszky Gábor főpolgármester felkérte Gergényi Pétert, hogy tiltott önkényuralmi jelkép feltüntetése miatt indítson rendőrségi eljárást a Nagykörúton plakátoló Magyar Jövő Csoport ellen, a szervezet honlapját is letiltotta az azt addig tároló szolgáltató. A főpolgármester azután döntött az eljárás mellett, hogy pénteken történész szakértőkkel konzultált, akik szerint a hétfőre virradóra kiragasztott plakátokon nyilvánvalóan és egyértelműen nyilaskereszt volt látható.

Ideológiailag vegytiszta

A plakátokon szerepelt a magát hungaristának nevező szervezet weblapjának a címe is. A Szálasi arcképével díszített honlapon a "Kitartás! Éljen Szálasi!" köszöntések mellett többek között ilyenek voltak olvashatók: "[...]a Magyar Jövő Csoport kibontotta zászlaját [...], hogy fanatikus, ideológiailag vegytiszta és egyedül Nemzetvezetőnk filozófiai tanításait valló szervezetté válva folytathassa a Hungarista Mozgalom világalakító küzdelmét, melynek végcéljában a Pax Hungarica valóságában megteremtett Hungarista Munkaállam áll."

A lap az Srv.hu ingyenes tárhelyre volt feltöltve, a tárhelyszolgáltató figyelmét Réz Betyár Gábor, a Klub rádió Internethíradó című műsorának szerkesztője hívta fel erre a múlt héten, tudtuk meg a tárhelyszolgáltató munkatársától. Réz Betyár Gábor lapunknak elmondta: a honlaphoz való hozzáférést - a valószínűsíthetően jogsértő tartalomra hivatkozva - a műsor péntek esti adásában tiltotta le a szolgáltató, így az jelenleg az internetezők számára nem elérhető. Az anyagokat azonban nem törölték, hogy az esetleges rendőrségi eljárást ne hátráltassák, közölte a tárhelyszolgáltató munkatársa, aki interjúalanyként szerepelt a műsorban.

Egyeztetés

A Magyar Jövő Csoport vezetője egy 26 éves filozófushallgató, Bácsfi Diána. Verseit, tanulmányait korábban több rangos folyóirat is közölte, egyetemi tanárai tehetséges kutatóként ajánlották a Fiatal Írók Szövetsége FISZ könyvsorozat-szerkesztői figyelmébe.

A csoport október 15-ére, a nyilas hatalomátvétel évfordulójára hungarista eszméket éltető demonstrációt jelentett be a Terror Házához. Ugyanekkorra és ugyanide az SZDSZ ifjúsági tagozata, az Új Generáció szervezett megemlékezést a nyilasterror áldozatairól. A párhuzamos szervezés miatt a rendőrség hétfő délutánra bekérette egyeztetésre a Magyar Jövő Csoport és az Új Generáció képviselőjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?