Erik, Alexandra
EUR 386,11 Ft
USD 366,62 Ft
11 °C
23 °C

Milliomos állt a letöltők mellé

2006.07.28. 16:45
Akaratán kívül vált hőssé egy amerikai milliomos, akit filmek illegális letöltésével vádolt meg a filmipar. Shawn Hogan elvből nem fizet a megfélemlítéssel operáló MPAA-nak, különösen hogy nem is szorul rá filmek illegális letöltésére.

Az amerikai filmforgalmazók egyesülete (Motion Picture Association of America, MPAA) köztudottan fellép a filmek illegális letöltése ellen. Ha lelepleznek egy vétkest, első lépésként ajánlatot tesznek neki: bűnét 2500 dollárral megválthatja.

Most viszont melléfogtak, az eddigiektől eltérő súlycsoportba tartozó felhasználót fenyegettek meg. Shawn Hogan milliomos vállalkozó, a Digital Point szoftvercég vezetője. A férfi arról számolt be a blogjában, hogy telefonhívást kapott egy ügyvédi irodától.

Az MPAA nevében 2500 dollár megfizetését követelték az általa állítólag illegálisan letöltött filmek miatt. Hogan spontán válasza az ajánlatra világszerte szimpátiát keltett: "Ha valóban azt gondolják, hogy bármivel rendelkeznek velem szemben, miért hagynak futni 2500 dollár fejében? Bírósági ítélettel sokkal több pénzhez juthatnának."

Csak nevet rajtuk

Shawn Hogan a Wirednek nyiltakozva elmondta, hogy "valakinek tényleg fel kell már lépnie ezek ellen a mókamesterek ellen." A félelemkeltő csinnadratta nevetségessé teszi őket a szemében, mondta a milliomos. Szavai szerint inkább költene elvből 100 ezer dollárt egy perre, mint nyomna 2500 dollárt a filmgyárak kezébe.

A történet furcsasága viszont az, hogy Hogan az MPAA szerint a "Meet the Feebles" című 1989-es animációs filmet töltötte le. A nevezett mű viszont megtalálható a DVD-gyűjteményében, így semmi oka nem volt rá, hogy illegálisan szerezze meg. Milliomosként pedig végképp nem szorul erre. A történet kimenetelére jövő nyárig kell várni, az ügy akkor kerül bíróság elé.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét