János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Védett eljárás az online frissítés?

2004.07.23. 07:50
Az Apple és a Microsoft operációs rendszerei engedély nélkül alkalmaznak szabadalmaztatott eljárasokat, állítja egy brit cég. Az online szoftverfrissítésre vonatkozó szabadalmat tavaly áprilisban, 6557054-os szám alatt jegyezték be.
Állítólagos szabadalmi jogsértések miatt egy kaliforniai bíróság elé citálták az Apple-t és a Microsoftot. A brit BTG azt rója fel a két cégnek, hogy visszaéltek a szoftveres frissítések internetes terjesztésével kapcsolatos eljárással.

A két gyártó operációs rendszereiben és a Microsoft irodai programcsomagjában megtalálhatók a megfelelő beépített funkciók a frissítések fogadására. Az eljárást a BTG egyik ügyfele, a Teleshuttle fejlesztőcég korábban szabadalmaztatta.

A brit cég most azt kívánja elérni, hogy az Apple és a Microsoft meg nem nevezett összegű kártérítést fizessenek, és a jövőben mondjanak le a technológia alkalmazásáról. Ezzel megszűnne a lehetőség az online frissítésekre, emlékeztet a ZDNet.

További beadványában a BTG a Microsoft Active Desktop és Offline Browsing megoldásait vette célba. A felperes szerint ezek is olyan szabadalmakat sértenek, amelyeket a Teleshuttle a magáénak tekint.

A pereskedést licenctárgyalások előzték meg, de ezek végül nem vezettek eredményre. Így a BTG a bíróságtól várja a kártérítés megítélését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!