Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Hamis háttérzajok mobilra

2004.03.05. 12:42
A telefonos beszélgetés háttérzajaiból eddig bárki könnyen kitalálhatta tartózkodási helyünket, mostantól azonban bármit hazudhatunk családtagjainknak, barátainknak és a főnökünknek. A Simedia által kifejlesztett SounderCover ugyanis mindig a szükséges zajokat keveri a beszélgetésekhez.
Aki nem tud felkelni reggel időben, és garantáltan nem ér be a munkahelyére, valószínűleg hasznát veszi a közlekedés zajait utánzó hangmintának, amellyel még ágyban fekve is lazán beadhatjuk a főnökünknek, hogy már úton vagyunk.

A beszédes rokonoktól sem könnyű megszabadulni, de ha a háttérben tizenöt másodpercenként telefoncsörgés hallatszik hivatkozhatunk arra, hogy a másik vonalon várunk hívást. A SounderCover fogászatot, parkot, utcát, cirkuszt és vihart is képes utánozni, de az utóbbi kettővel óvatosan kell bánni, hiszen nincs minden nap előadás, és előfordulhat, hogy aznap egyetlen felhő sem volt az égen.

Saját hanggal játszik

A hangmintákat előre hozzá lehet rendelni a telefonkönyvben szereplő kapcsolatokhoz, de a hívás pillanatában is kiválasztható a megfelelő. Az alkalmazás ráadásul személyre szabható: a felhasználó saját hangokat is rögzíthet, illetve bármilyen AMR fájlt felhasználhat.

A szoftver a Series 60 operációs rendszert futtató Nokia 7650, 3650 és N-Gage telefonokon használható, a Nokia 6600-on azonban egyelőre nem működik. A próbaváltozat ingyen letölthető, de ez csupán kilenc mintát tartalmaz, és csak egyszer játssza le a hangokat, nem folyamatosan. A teljes szoftver tizenöt euróba, azaz 3800 forintba kerül.