Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Elkészült a Walkman-mobil

2005.03.02. 13:02
A Sony Ericsson csúcskategóriás zenelejátszót és fényképezőt csomagolt mobiltelefonba, a Nokia pedig a középosztályt erősítette. Hangok és fények északról.

A Sony Ericsson bemutatta a W800 mobiltelefont, amely elsőként viselheti a Walkman márkanevet, és ennek megfelelően minden más modellnél alkalmasabb a zenelejátszásra. A multimédiás kütyüben két megapixeles digitális kamera van autofókusszal, bármit is jelentsen ez. A készülék várható megjelenéséről egyelőre nincsen információnk, mint ahogyan az áráról sem, viszont a hasonló fényképezővel felszerelt, de inkább csak a képkezelésben erős K750 már ebben a negyedévben kapható lesz.

#alt#
Kattintson a képekért!
A svéd-japán gyártó az alsó és középső kategóriába is delegált néhány új modellt, amiket K300 és J300 típusjellel látott el. Akiknek eddig valahogyan sikerül elkerülniük, hogy a telefonjukban fényképező is legyen, azok most behozhatják lemaradásukat a kezdőknek ajánlott K300-zal, amely olcsó és csak vga felbontású, azaz 640x480 pixeles képeket rögzít. A J300 nem fotóz, viszont színesebb, van rajta sok játék és alkalmas a filmajánlók és videoklipek letöltésére, így minden bizonnyal az unatkozó diákok körében igen népszerű lehet.

Email és fénykép

A finn Nokia most az unalmas, de roppant hasznos üzleti modellek sorát bővítette három újdonsággal. A népszerű elődjére roppant mód hasonlító 6230i elsősorban a kijelzőjével villoghat, amely nem túl nagy, mégis elfér rajta 208x208 pixel. A kamerája is megapixelesre bővült, és még mindig tudja fogadni az mmc memóriakártyákat, amelyekről mp3 és aac formátumú zenék is lejátszhatóak. A 6021 és a 6030 azoknak készült, akik nem akarnak maguknak zsebkamerát, csak egy könnyen kezelhető készüléket. A 6021 az emailezésben, a 6030 az üzenetküldésben erős.