Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új mobilok a Nokiától

2002.11.07. 08:15
A Nokia tegnap mutatta be a legújabb fejlesztésű mobiltelefonjait. A készülékek mindegyike színes kijelzővel rendelkezik, futnak rajtuk Java alkalmazások, valamint multimédiás üzenet (MMS) küldésére is képesek. A mobilok négy kategóriában szállnak versenybe. Más típusjelű marokfónt dobnak piacra a klasszikus, a prémium, valamint a divatkategóriában. Ugyancsak új fejlesztést kínál a cég a sportos életformát űzőknek.
A Nokia gondolt azokra is, akik a telefonálás mellett játékkal akarják elütni unalmas óráikat, hiszen bemutatta első készülékét a mobil játékkonzol kategóriában.

Játszani is engedd

Nokia N-Gage
Ellentétben a korábbi mobil játékokkal az újak már interaktívak, számos új szintet tartalmaznak. A játékokat már kifejezetten mobil egységekre fejlesztették. A többi készülékkel egy időben mutatta be a Nokia az úgynevezett mobil játékkonzolt, a Nokia N-Gage-et. Ennek kifejlesztése során a cég együtt működött a vezető játékfejlesztőkkel.

A 6800-as típusjelű készülék kialakítása során új, innovatív formát alkalmaztak a fejlesztők, elsősorban a szöveges üzenetek begépelésének megkönnyítésére. A mobil teljes értékű, felhasználóbarát billentyűzettel rendelkezik. Az üzenetírás megkönnyítése mellett a billentyűzet a személyes és üzleti információk, valamint egyéb szöveges üzenetek írását is gyorsabbá teszi.

Nokia 6800
A 6800-asnak színes kijelzője van. Az FM rádió éppúgy megtalálható rajta, mint az email, SyncML, és Java alkalmazások, valamint az MMS üzenetek küldésének támogatása. A két sávos készüléket - a várakozások szerint - 2003. első negyedévében kezdik el forgalmazni, Európában, Afrikában és Ázsiában.

A méret a lényeg

Nokia 7250
A 7250 inkább a karcsú, divatos telefonok körébe tartozik, ám nem hiányzik róla a beépített digitális kamera sem. A készülék szintén alkalmas MMS üzenetek továbbítására és támogatja a Java alkalmazásokat is. Szintén tartalmaz beépített FM rádiót, ám szemben előző "testvérével" a 7250 háromsávos telefon. A cég úgy tervezi, hogy szintén 2003. első negyedévében hozza forgalomba a telefont, világszerte.

Nokia 6100
Bár azt nem tudni, hogy meddig lehet még a méreteket csökkenteni, ám a Nokia a 6100-as számú készülékét a világ legkisebb és legkönnyebb telefonjaként tartja számon, amely színes kijelzővel rendelkezik és képes MMS üzenetek továbbítására. A vékony és áramvonalas forma az alkalmazások széles skáláját rejti magában. A háromsávos készülék szerte a világon használható, ahol a GSM900/1800/1900-as szolgáltatás elérhető.

Telefon kezdőknek és menedzsereknek

Nokia 5100
A mindennapok kihívására a Nokia az 5100-as modellszámú készülékével válaszolt. Az 5100 mind a három (900/1800/1900) frekvencián használható. A mobil szintén támogatja az MMS üzenetek küldését és fogadását, valamint a Java alkalmazásokat. Mindezt egy olyan modern formába csomagolta a cég, amelyet az aktív pihenés hívei inspiráltak. A készüléket szintén 2003. első negyedévében dobják piacra.

Nokia 8910i
A felsőkategóriában a 8910i típusjelű készüléket kínálja majd 2003-ban a Nokia. A készüléknek titánháza lesz. A mobil mind a GPRS-t, mint pedig a HSCSD-ét (nagy sebességű vonalkapcsolt adatátvitelt) támogatja, valamint a vezeték nélküli, Bluetooth-technológiát is beépítették a készülékbe. Természetesen képes MMS üzenetek továbbítására, valamint futnak rajta a Java alkalmazások is.

A mobilokkal kevésbé jól ellátott európai, afrikai és ázsiai országok új előfizetőinek a 2100-as jelű készüléket szánja a Nokia. A készülék semmi különösebb extrát nem tartalmaz, ám megfizethető és könnyű kezelni.