Klaudia
-3 °C
3 °C

Zsebnyomtató mobilokhoz

2003.07.15. 15:47
A Fuji Photo kifejlesztett egy miniatűr digitális nyomtatót a kamerás mobilokhoz. A készülék automatikusan kinyomtatja az infravörös kapcsolaton keresztül érkező képeket.
Az NP-1 telefonprinter tizenöt másodperc alatt készít el egy képet a Fuji sajtóközleménye szerint, ráadásul az elemei száz nyomtatás után lemerülnek, így a készülék sem különösen gyorsnak, sem kitartónak nem mondható. Viszont kicsi. A fotónyomtatókban használt filmre kerülő képek 86x54, illetve 62x46 milliméteresek lehetnek. A nyomtató tíz képpont/milliméteres felbontással és 256 színnel dolgozik.

Negyvenmillió vevőjelölt

Az előrejelzések szerint 2003-ban körülbelül negyvennégymillió beépített digitális kamerával rendelkező telefont fognak értékesíteni, ráadásul a mobilgyártóknál sorra jelennek meg a több mint egy megapixeles képfelbontású modellek. A Fuji szerint mindez jelentősen megnöveli azt az igényt, hogy a mobillal készített képeket ki is lehessen nyomtatni.

Az elemmel és filmmel együtt kétszázötven grammos készülék 117,5x41,5x105,5 milliméteres. Az ára és a piacra dobásának időpontja egyelőre nem ismert.