Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zene a pengében

2007.02.06. 15:50
Január elején csak néhány képet mutatott be a Sony Ericsson a roppant vékony W880i zenemobilról, a keddi sajtótájékoztatón azonban az újságírók a kezükbe is vehették a készüléket. Igaz, akku nélkül, így a telefonnal kapcsolatban továbbra is csak a cég ismertetőjére támaszkodhatunk. Új fényképezős mobilok is jönnek.

Eddig több mint 20 millió Walkman és 4,5 millió Cyber-shot márkanevű mobiltelefont adott el a Sony Ericsson, jelentette be kedden Wágner Tibor. Magyarán a cég drága készülékeit elég jól fogadta a piac. A svéd-japán cég egyébként 74,8 millió mobilkészüléket adott el tavaly, 46 százalékkal többet, mint 2005-ben. A sajtótájékoztatón több új terméket is bemutattak, amelyek közül alighanem a W200 típusjelű zenemobil lesz a legnépszerűbb. Az alsó árkategóriába tartozó készülék ugyanis szemből pont úgy néz ki, mint a csúcskategóriás W800 és W810, csak egy kicsit keskenyebb. Tavaly is egy alsó kategóriás Walkman-mobil, a W300 volt a legkelendőbb.

Kézbe lehetett venni a januárban még csak fényképeken mutogatott csúcskategóriás W880i mobilt is, amely pont olyan vékony, mint egy cédétok. Keskeny fémszínű gombjait nyomkodni is lehetett, de hiába, nem volt a mobilban akku, így semmi sem derült ki a működéséről. Alapból egy gigabájtos memóriakártya jár hozzá, egy feltöltéssel 18 órán át lehet zenét hallgatni vele, készenléti ideje pedig 425 óra. Két megapixeles fényképező van benne, és 3G-hálózatra lehet vele csatlakozni. A középkategória a W610i mobillal erősödik, amelyben 512 megabájtos memóriakártya van, 25 órán át működik zenelejátszóként, viszont csak 350 óra a készenléti ideje.


K810i, K550, W200, W880, nem méretarányos képek

Két új taggal bővül a Cyber-shot sorozat. A furcsa kinézetű K810i - elődjéhez, a K800-hoz hasonlóan - 3,2 megapixeles képeket tud készíteni. Újdonság benne a Photo fix funkció, amely egy algoritmus segítségével feljavítja a túl- vagy alulexponált képeket. Alapból csupán 128 megabájtos memóriakártyát adnak hozzá, de akinek rengeteg pénze van, a képeket egyetlen gombnyomással feltöltheti blogjába, így nem okozhat gondot a szűkös tárkapacitás. A másik új fényképezős mobil, a K550i alapcsomagjában nincs memóriakártya, csupán két megapixeles képeket készít, de szintén lehet vele blogolni.

A Sony Ericsson szokásához híven nem közölt előzetes árakat, viszont nem kell sokat várni a készülékek megjelenésére: 2007 áprilisától-májusától megvásárolhatók lesznek.