Jácint
16 °C
31 °C

Zene a pengében

2007.02.06. 15:50
Január elején csak néhány képet mutatott be a Sony Ericsson a roppant vékony W880i zenemobilról, a keddi sajtótájékoztatón azonban az újságírók a kezükbe is vehették a készüléket. Igaz, akku nélkül, így a telefonnal kapcsolatban továbbra is csak a cég ismertetőjére támaszkodhatunk. Új fényképezős mobilok is jönnek.

Eddig több mint 20 millió Walkman és 4,5 millió Cyber-shot márkanevű mobiltelefont adott el a Sony Ericsson, jelentette be kedden Wágner Tibor. Magyarán a cég drága készülékeit elég jól fogadta a piac. A svéd-japán cég egyébként 74,8 millió mobilkészüléket adott el tavaly, 46 százalékkal többet, mint 2005-ben. A sajtótájékoztatón több új terméket is bemutattak, amelyek közül alighanem a W200 típusjelű zenemobil lesz a legnépszerűbb. Az alsó árkategóriába tartozó készülék ugyanis szemből pont úgy néz ki, mint a csúcskategóriás W800 és W810, csak egy kicsit keskenyebb. Tavaly is egy alsó kategóriás Walkman-mobil, a W300 volt a legkelendőbb.

Kézbe lehetett venni a januárban még csak fényképeken mutogatott csúcskategóriás W880i mobilt is, amely pont olyan vékony, mint egy cédétok. Keskeny fémszínű gombjait nyomkodni is lehetett, de hiába, nem volt a mobilban akku, így semmi sem derült ki a működéséről. Alapból egy gigabájtos memóriakártya jár hozzá, egy feltöltéssel 18 órán át lehet zenét hallgatni vele, készenléti ideje pedig 425 óra. Két megapixeles fényképező van benne, és 3G-hálózatra lehet vele csatlakozni. A középkategória a W610i mobillal erősödik, amelyben 512 megabájtos memóriakártya van, 25 órán át működik zenelejátszóként, viszont csak 350 óra a készenléti ideje.


K810i, K550, W200, W880, nem méretarányos képek

Két új taggal bővül a Cyber-shot sorozat. A furcsa kinézetű K810i - elődjéhez, a K800-hoz hasonlóan - 3,2 megapixeles képeket tud készíteni. Újdonság benne a Photo fix funkció, amely egy algoritmus segítségével feljavítja a túl- vagy alulexponált képeket. Alapból csupán 128 megabájtos memóriakártyát adnak hozzá, de akinek rengeteg pénze van, a képeket egyetlen gombnyomással feltöltheti blogjába, így nem okozhat gondot a szűkös tárkapacitás. A másik új fényképezős mobil, a K550i alapcsomagjában nincs memóriakártya, csupán két megapixeles képeket készít, de szintén lehet vele blogolni.

A Sony Ericsson szokásához híven nem közölt előzetes árakat, viszont nem kell sokat várni a készülékek megjelenésére: 2007 áprilisától-májusától megvásárolhatók lesznek.