Márk
13 °C
28 °C

Locsolóversek növelték a húsvéti SMS-forgalmat

2003.04.23. 12:44
Valamennyi mobilszolgáltató hálózatán komoly forgalomnövekedést jelentettek a kép vagy szöveg formájában küldött húsvéti üdvözletek. A Westelnél szombaton 70 százalékos, a Pannonnál vasárnap 34 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak, a Vodafone húsvéti forgalma pedig 30 százalékkal volt magasabb egy átlagos napnál.
A Westel ügyfelei 5,5 millió rövid szöveges üzenetet küldtek a húsvéti ünnepek alatt, a a Pannon előfizetői pedig 1,8 millió SMS-t küldtek húsvét vasárnap. A Vodafone nem közölt pontos forgalmi adatokat, a vállalat hálózatán az átlagosnál mintegy 30 százalékkal volt magasabb a húsvéti forgalom, mondta el kérdésünkre Pál Beáta, a cég szóvivője.

Újabb rekord

Húsvét vasárnap 34 százalékkal több üzenetet küldtek a Pannon GSM ügyfelei egy átlagos vasárnaphoz képest. Ez az adat a tavalyihoz képest is kiugrónak számít, akkor ugyanis az átlagos forgalomnál 25 százalékkal több szöveges üzenetet küldtek a cég ügyfelei húsvét vasárnap. Megugrott a multimédiás üzenetforgalom is, a Pannon MMS központjának húsvétkor a szokásos forgalom másfélszeresével kellett megbirkóznia.

A Westel hálózata az ünnepek alatt összesen több mint 9 millió SMS-t forgalmazott, a cég előfizetői pedig közel 5,5 millió üzenetet küldtek el mobiltelefonjaikról. Az ünnepek első napján, azaz szombat délelőtt egy átlagos hétvégéhez képest mintegy 70 százalékos forgalomnövekedés volt tapasztalható és még a hétfői nap is kiemelkedő forgalmat hozott. A locsolóverseket, nyuszis vicceket, ünnepi SMS-eket, oplogókat és háttérképeket kínáló 777mobil WAP oldalát másfélszer annyian keresték fel, mint karácsonykor.