Gellért, Mercédesz
12 °C
22 °C

Olcsó külföldi mobilozást ígér a Tele1

2006.05.10. 12:40
Keddtől Magyarországon is megvásárolható a Tele1 Kft. szolgáltatása, amely a magyar mobilszolgáltatók díjainál olcsóbb külföldi telefonálást ígér. A Tele1 sim-kártyájával minden hívás fél euró plusz áfa percenként, minden sms negyed euró, és nincs roaming-költség, vagyis a fogadott hívásokért és szöveges üzenetekért nem kell fizetni.

Elsősorban utazóknak és külföldön dolgozóknak ajánlja szolgáltatását a Tele1 Kft. A cég egy kanadai tulajdonú brit vállalat mobilkommunikációs termékét forgalmazza Magyarországon. A szolgáltatáshoz saját sim-kártya és brit telefonszám tartozik, amit a Tele1.com weboldalon lehet május kilencedike óta száz euróért megrendelni.

156 forint egy perc, 78 forint egy sms

#alt#

Magyarországról a jelenlegi középárfolyammal számolva egy perc, áfával együtt 156 forintba kerül, bármilyen hívás esetén, akár Kínába is. Az sms ára 78 forint.

"Külföldi tartózkodás esetén, illetve nemzetközi mobilhívások esetén éri meg a Tele1, mivel a hívás fogadásakor nem kell roaming-díjat fizetni, a hazai mobilszolgáltatóknál pedig egy-kétszáz forintnál kezdődik a hívásfogadás díja. Ez akkor is kedvező, ha valaki nem akar új telefonszámot megadni ismerőseinek. Például az utazó külföldön átirányíthatja telefonszámait a Tele1-es számára, és így csökkentheti saját, családi vagy céges költségeit" - mondta az Indexnek Galambos Róbert, a Tele1 Kft. tulajdonosa. Az egyéni ügyfelek számára a Vodafone-nál a hívásfogadás zónától függően 95-1000, a Pannonnál 115-210, a T-mobile-nál száz-kétszáz forintba kerül. A külföldi tartózkodás esetén fogadott sms mindhárom magyar mobilszolgáltatónál ingyenes.

Olyan, mint a fapados

Huszonöt, ötven és száz eurós feltöltőkártyákat árusít webszájtján a cég, amely kizárólag internetes terjesztésben gondolkozik. A weben megrendelt kártyákat futárok szállítják a vásárlókhoz. "Ez egy nemzetközi szolgáltatás, amit ki kell tenni a piacra, mert olcsó. Hamar népszerű lesz, csakúgy, mint a fapados légitársaságok szolgáltatásai. Az emberek egymásnak ajánlják ezt a kedvezményes lehetőséget. A magas minőség ellenére alacsony költségvetéssel és kis céggel dolgozunk" - mondta Galambos Róbert.

A tulajdonos szerint nemcsak a roaming-költségek csökkentésére, hanem a nagy távolságú nemzetközi hívások esetén is olcsóbb a Tele1, mint a három magyar mobilszolgáltató. A magyar mobilszolgáltatók weboldalain elérhető információk alapján, ha valaki Kínába akar telefonálni, a Tele1 156 forintos percdíja olcsóbb, mint a Vodafoné (198 forint), de drágább, mint a T-mobile-é (146,4 forint).

A Tele1 Kft. hamarosan Ausztriában, Lengyelországban és Szlovákiában is elindítja szolgáltatásait.