György
16 °C
24 °C

Kínában hódít a pénzbedobós akkutöltő automata

2003.03.13. 10:55
A mobilosok számára egy lenullázott feltöltőkártya már nem okoz túl nagy problémát, de az utcán lemerülő aksival semmit sem tudnak kezdeni. Ezen az apró nehézségen próbál segíteni az Infinitec vállalat egy pénzbedobós mobiltöltő állomás bevezetésével - egyelőre csak az Egyesült Államokban, Indonéziában és más délkelet-ázsiai országokban.
A legtöbb nagy gyártó készülékeivel kompatibilis készülék érmékkel működik, ugyanúgy, mint a kólaautomaták. A nagyjából utcai telefon méretű készülék alsó részén tízféle gyártó mobiltelefonjához találhat töltőt a felhasználó, így a Nokia, Motorola, SonyEricsson, Alcatel, Samsung és Siemens készülékeihez is.

Tölt és irt

Egy tíz perces töltés a vállalat szerint nyolc óra készenléti időt tesz lehetővé. Amerikában ötven cent és egy dollár közötti áron kínálja majd a cég a szolgáltatást. A berendezés töltés közben UV fénnyel sterilizálja a felhasználó telefonját, leirtva az esetleg a készüléken megtelepedett baktériumokat. A töltés időtartamára nem ajánlott magára hagyni a mobilt, mivel a telefont bármikor el lehet vinni, a töltést megszakítva.

Kínában népszerű

A Yuki Kínából származik, ahol már több ezer ilyen készüléket használhatnak a mobilosok. Az Infinitec kifejezetten olyan kínai termékek exportálásával foglalkozik, amelyek az anyaországban már beváltak. Max Ho, a vállalat feljesztési igazgatója elmondta, hogy eleinte boltokban, bevásárlóközpontokban, étkezdékben és hotelekben fognak készülékeket telepíteni.