József, Bánk
-7 °C
0 °C

Zsarugyilkos játék készül

2005.06.24. 11:07
Chuck Schumer New York-i demokrata szenátor szeretné megakadályozni, hogy a '25 to life' című ganksztás játék augusztusban az amerikai boltokba kerüljön.

A brit Eidos augusztusra ígért játéka a Grand Theft Auto közismerten korhatáros, erőszakos stílusára igyekszik rátenni még egy lapáttal, bár nem biztos, hogy ez lehetséges.

A 25 to life (szó szerint: 25 évtől életfogytig) játékosa az afroamerikai gettók világában szórakozhat majd: bandatagként Molotov-koktélt dobhat a rendőrökre, törött üveggel, baseballütővel támadhat, illetve ha a helyzet úgy hozza - ez biztosan új elem -, ártatlan járókelőt használhat pajzsnak.

verbefagytak
A játékban győzni kell
Igaz, a 25 to life-ban nemcsak gengszter-, hanem rendőrszerepbe is lehet bújni, Chuck Schumer demokrata szenátor szerint az erőszakos játékok általában rombolják az állampolgári morált. "A Grand Theft Auto Micimackó a 25 to life-hoz képest" - vélekedett Schumer, aki szeretné megakadályozni a játék forgalmazását.

A szenátor felszólította a Sonyt és a Microsoftot, hogy zárkózzanak el az Eidostól. Emellett szeretné, ha a boltok sem árusítanák a PlayStationre, Xboxra és személyi számítógépre fejlesztett játékot.

A Sony nem kívánta kommentálni Schumer törekvéseit. A Microsoft ellenben védelmébe vette a gamét, mondván: biztos jelenthet valamit, hogy a játékot csak nagykorúak vásárolhatják meg.

Az egyre dagadó politikai botrányhoz olajadalék, hogy a BBC által közölt újabb tanulmányok szerint a szülők általában tojnak a korhatár-bizottság ajánlására. Ehhez adódik továbbá az a különös piaci jelenség, hogy ha egy játékon ott virít a korhatár-matrica, veszik, mint a cukrot.