Emőke
-4 °C
9 °C

Kahn kicenzúrázta magát a FIFA 2003 játékból

2003.04.30. 10:48
Oliver Kahn, a német sztárkapus pert nyert az Electronic Arts játékforgalmazóval szemben. A futballista azt kifogásolta, hogy a vállalat jogtalanul jelenítette meg képét a FIFA Worldcup 2002 játékban.
A hamburgi bíróság ítéletének értelmében a játék forgalmazását be kell szüntetni. Jens Uwe Intat, az Electronic Arts Germany vezetője jelentéktelennek tüntette fel az ítéletet, a per azonban még nem ért véget. Matthias Prinz, Kahn ügyvédje állítólag azt mondta, hogy a futballsztár milliós kártérítést fog követelni. Prinz kiemelt fontosságúnak nevezte a döntést, hiszen Kahn az első profi játékos, aki pert kezdeményezett egy számítógépes játékban való megjelenése miatt. Az Electronic Arts FIFA sorozatában negyven ország körülbelül nyolcszáz játékosa jelenik meg, amely a vállalat egyik legnépszerűbb terméke.

Eladták a játékosokat

Az Electronic Arts szerint a régebbi játékot nem fogják forgalmazni és Kahn virtuális képét nem szerepeltetik a 2003-as változat nemzeti csapatában. Az FC Bayern München kapusaként azonban továbbra is meg fog jelenni az Electronic Arts és a német futball-liga megállapodásának értelmében. Az Electronic Arts nem érzi veszélyeztetve magát a kártérítési követelés miatt, hiszen a megjelenítési jogokat a profi játékosok szakszervezetétől (FIFPRO) vásárolták meg. Nagyon úgy tűnik, hogy a szervezet olyan jogokat értékesített, amelyekkel valójában nem rendelkezett - fogalmaz a pte.