Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Tévéműsor lesz a YouTube-ból

2007.01.10. 11:20
Kacérkodik a gondolattal a YouTube, hogy hagyományos tévéműsorban is megjelenítse videótartalmait, írja a videómegosztó szájt vezetőjére hivatkozva az Ars Technica.

Kevin Donahue a CES-en azt is elmondta, egyelőre konkrétumok nincsenek, de folyamatosan tárgyalnak a különböző tévécsatornákkal egy YouTube TV esélyeiről.

Idehaza a CoolTV kívánja közelebb hozni egymáshoz az online közösséget és a tévénézőket. Igaz, ők éppen fordítva csinálják: ha valaki be akar kerülni CoolMessage nevű üzenetküldő műsorukba, a videót előbb a Coolspace nevű videómegosztó szájton kell feltölteniük.

Amíg a YouTube-nál a tévés stratégián gondolkodnak, addig például a Netgear és az Apple is bejelentette, új set-top boxot dob piacra.

A Netgear Digital Entertainer HD nevű eszköze is arra való, hogy az otthoni számítógépeken tárolt képeket és videókat - beleértve a nagyfelbontásúakat is - le tudjuk játszani a tévén, a gyártó azonban a világon elsőként közvetlenül az internetről, a YouTube API-n keresztül tölti le a YouTube videókat, azaz megnézésükhöz egyáltalán nincs szükség számítógépre. Bővebben >>

Az Apple az éves MacWorldön jelentette be, hogy Apple TV néven dobja piacra a saját set-top boxát. A tengerentúlon februártól kapható készülék 40 gigabájtos merevlemeze zenék, filmek és fényképek tárolására alkalmas. A tévéhez kötött eszköz vezeték nélküli hálózaton kapcsolódik az internetre, így segítségével akár YouTube-videókat is meg tudunk jeleníteni tévéképernyőnkön.  • Vennék
  • Hírek