Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Diákjai bukkantak a neten a tanárnő aktképeire

2003.07.03. 14:26
Benyújtotta a felmondását egy svájci tanárnő, miután a diákjai az interneten rábukkantak az aktképeire. A Bernhez közeli Worben iskolájának vezetése választás elé állította, hogy leveszi a hálóról a képeket, vagy elbocsátják.
A tanárnő svájci lapértesülések szerint szabadidejében aktmodellként dolgozott, és a fényképekkel olyan művészeket keresett az interneten, akik alkalmaznák őt. Az inkriminált webcímet a diákok kézről-kézre adták, míg az egyik szülő az iskolában panaszt nem tett.

Pünkösd előtt a diákok valósággal házaltak a fényképalbum internetcímével, jelentette ki szerdán Dieter Sturm iskolafelügyelő. Az azonnali vizsgálat kiderítette, hogy valóban a tanárnő publikálta az interneten a képeket. Ezeket megvizsgálva kiderült, hogy többségük szolid aktkép, néhány viszont "taszítólag hathat".

2004-ig maradhatott volna

Képünk illusztráció
Ezt követően az iskola vezetése a tanerőt választás elé állította, hogy leveszi a képeket, vagy azonnal felmond. Arra is figyelmeztették, hogy ha mindkét változatot elutasítja, akkor 2004 végével mondanak fel neki.

A tanárnő gondolkodási időt kért, majd az azonnali felmondás mellett döntött. A munkavégzés alól így már június 16 óta fel van mentve, írta a 20min.ch svájci híroldal.

Az iskolavezetés hozzáállását Sturm azzal az előírással indokolta, miszerint a tanerők számára nem engedélyezett, hogy a tanítás mellett olyan másodállást vállaljanak, amely rossz fényt vet a hivatásukra.

Bárki meztelenkedhet

Büntetendő cselekményt ugyanakkor nem követett el a hölgy, és a tanárok számára sem tiltott, hogy meztelenül mutatkozzanak az interneten.

A szülőket viszont késve értesítették a döntésről, és erről az iskolafelügyelet weboldalának hibája tehet, mondta Sturm. A tanárnő felmondásáról a szülők csak június végén, a botrány kirobbanásával szerezhettek tudomást.