Feltörték a Gyalogló chatet

2003.01.08. 22:13
Ismeretlenek leállították a Gyalogló chat szerverét, az egyik leglátogatottabb magyar chatszolgáltatást. A chat üzemeltetője feljelenti a tetteseket.
Ismeretlen hackerek január 8-án este behatoltak a chat.gyaloglo.hu címen működő Gyalogló Chat szerverére, és leállították a szolgáltatást. A Gyalogló chatje Magyarország egyik legnépszerűbb csevegőszolgáltatása, naponta 50 ezer felhasználó veszi igénybe. Az elkövető által hátrahagyott rendszerüzenet szerint a hackerek a chat 4 év alatt kifejlesztett szoftverét is magukkal vitték, és nyilvánosan letölthetővé tették.

A Gyaloglót üzemeltető Guards Rt. közleménye szerint a chat legkésőbb csütörtökön, január 9-én újraindul. A regisztrált felhasználóknak ezután biztonsági okokból le kell cserélniük a jelszavukat.

A Guards Rt. feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Az Elender-hack elkövetője 12 évet is kaphat

Tizenkét év szabadságvesztésre is ítélhetik azt a fiatalembert, aki 1999-ben feltörte az Elender internetszolgáltató szerverét, és visszafejtette a felhasználók adatait tartalmazó kódolt adatokat. Ebben az ügyben 2003-ban várható ítélet.


A hacker által hagyott üzenet

A SuperGamez a file-t azonnal törölte, és a Guards Távközlési Rt. illetve az Internet Szolgáltatók Tanácsának kérésére a nyomozás ideje alatt leállította a feltöltési lehetőséget az FTP-n.  • Hírek
  • Hírek