Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beperelte az IBM-et a kirúgott szexfüggő

2007.02.21. 10:22
Ötmillió dolláros kártérítést követel volt munkaadójától, az IBM-től az a férfi, akit munkaidőben való szexcsetelésért távolítottak el a cégtől. James Pacenza azt állítja, a legjobb barátja vietnami halála által okozott traumát próbálta elfelejteni a cseten.

Munkaidőben látogatta a szexcsetet az IBM alkalmazottja, az 58 éves James Pacenza, akit emiatt kirúgott munkaadója, az IBM. A férfi most ötmillió dolláros kártérítést követel: azt állítja, netfüggőségben szenved, ezért jogellenesen távolították el munkahelyéről.


Itt kezdődött minden
Pacenza azt mondja, azért jár szexcsetelni, hogy oldja a stresszt, amit legjobb barátja 1969-es halála okozott. A barát Vietnamban harcolt, és járőrszolgálatban volt, amikor életét vesztette. A volt IBM-alkalmazott szerint a tragédia traumát okozott, amely szexfüggőséghez, majd az internet elterjedésével netfüggőséghez vezetett. Először 2003 májusában kattintott a ChatAvenue-n az Adult Chat linkre. "Úgy éreztem, szükségem volt a csetes beszélgetésben való interaktív elmélyülésre, hogy eltereljem gondolataimat Vietnamról és a halálról" - állítja a bírósághoz benyújtott keresetben. Pacenza a fogyatékkal élőkre vonatkozó törvényekre hivatkozva akar hozzájutni az ötmillió dolláros (kb. egymilliárd forint) kártérítéshez.

Egy éve volt a nyugdíjig

A férfi egy New York állambeli bírósághoz nyújtotta be a keresetet. Ügyvédje azt állítja, Pacenza soha nem járt pornószájton munkaidőben (klasszikus értelemben a szexcset valóban nem pornó), és nem használta másképpen az internetet, mint bármely munkatársa. A férfi, aki 55 éves volt, amikor kirúgták az IBM-től, akkor már 19 éve dolgozott a cégnél, és egy éve volt hátra a nyugdíjig.

Az IBM azt állítja, a cégnél teljesen világosak azok a szabályok, amelyek tiltják a szexszájtok látogatását munkaidőben. Pacenzát négy hónappal korábban állítólag már figyelmeztették, hogy hagyja abba a munkahelyi csetelést, de ezt a férfi tagadja.