Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Beperelte az IBM-et a kirúgott szexfüggő

2007.02.21. 10:22
Ötmillió dolláros kártérítést követel volt munkaadójától, az IBM-től az a férfi, akit munkaidőben való szexcsetelésért távolítottak el a cégtől. James Pacenza azt állítja, a legjobb barátja vietnami halála által okozott traumát próbálta elfelejteni a cseten.

Munkaidőben látogatta a szexcsetet az IBM alkalmazottja, az 58 éves James Pacenza, akit emiatt kirúgott munkaadója, az IBM. A férfi most ötmillió dolláros kártérítést követel: azt állítja, netfüggőségben szenved, ezért jogellenesen távolították el munkahelyéről.


Itt kezdődött minden
Pacenza azt mondja, azért jár szexcsetelni, hogy oldja a stresszt, amit legjobb barátja 1969-es halála okozott. A barát Vietnamban harcolt, és járőrszolgálatban volt, amikor életét vesztette. A volt IBM-alkalmazott szerint a tragédia traumát okozott, amely szexfüggőséghez, majd az internet elterjedésével netfüggőséghez vezetett. Először 2003 májusában kattintott a ChatAvenue-n az Adult Chat linkre. "Úgy éreztem, szükségem volt a csetes beszélgetésben való interaktív elmélyülésre, hogy eltereljem gondolataimat Vietnamról és a halálról" - állítja a bírósághoz benyújtott keresetben. Pacenza a fogyatékkal élőkre vonatkozó törvényekre hivatkozva akar hozzájutni az ötmillió dolláros (kb. egymilliárd forint) kártérítéshez.

Egy éve volt a nyugdíjig

A férfi egy New York állambeli bírósághoz nyújtotta be a keresetet. Ügyvédje azt állítja, Pacenza soha nem járt pornószájton munkaidőben (klasszikus értelemben a szexcset valóban nem pornó), és nem használta másképpen az internetet, mint bármely munkatársa. A férfi, aki 55 éves volt, amikor kirúgták az IBM-től, akkor már 19 éve dolgozott a cégnél, és egy éve volt hátra a nyugdíjig.

Az IBM azt állítja, a cégnél teljesen világosak azok a szabályok, amelyek tiltják a szexszájtok látogatását munkaidőben. Pacenzát négy hónappal korábban állítólag már figyelmeztették, hogy hagyja abba a munkahelyi csetelést, de ezt a férfi tagadja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!