Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Együtt cseveg a Yahoo meg a Microsoft

2005.10.13. 11:00
Jövőre összekötik a két csevegőhálózat adatbázisát, és ennek köszönhetően a Yahoo Messenger és az MSN Messenger használói látják majd egymást és beszélgethetnek egymással.

Szerdán bejelentette a Yahoo és a Microsoft, hogy valamikor 2006 második negyedévében összekapcsolják csevegőrendszereiket. Most is vannak olyan harmadik fél által gyártott szoftverek, mint például a GAIM és a Trillian, amelyek a legtöbb ismert csevegőhálózattal kapcsolatba tudnak lépni, a felhasználó azonban e szoftverek segítségével is csak olyan hálózatokra tud bejelentkezni, ahol korábban már regisztrálta magát.

Ilyesmire a Yahoo és az MSN esetében nem lesz szükség, a felhasználóik mindenféle segédeszköz nélkül tudnak majd egymással kommunikálni. A nagy csevegőszolgáltatók egyébként évek óta próbál együttműködni, de eddig csak a vállalati ügyfelek körében történtek komolyabb előrelépések, írja a Register.

Uralomra törnek

A Radicati Group adatai szerint a két cég a piac 44 százalékát uralja, az AOL Messenger 56 százalékkal piacvezető, a többi hálózat jelentéktelen. A Yahoo és az MSN valószínűleg a fúzióval próbálja megszorongatni legfőbb vetélytársát, és ezzel egy időben arról is gondoskodhatnak, hogy a későn érkezett konkurenseik - például a Google és a Skype - a szöveges csevegés területén ne tudjanak labdába rúgni mellettük.