Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Szerdától rendel Dr. Google

2006.05.08. 14:45
Jön a Google Health és a videókkal vegyített találati oldalak, legalábbis a blogokban ezt pletykálják.
A szokásos szerdai Google Napon több nagyobb bejelentésre is készül a keresőóriás, olvasható jól értesült bloggerek webnaplóiban. A USA Todaynél ügyködő Kevin Maney arról ír, hogy múlt hét kedden járt náluk Marissa Mayer, a Google felhasználói élményért és keresőmegoldásokért felelős elnökhelyettese. Nos ő pletykálta el a bloggernek, hogy a szerdai bejelentéscsomagban van egészséggel kapcsolatos topik is.

A hét második felében többek közt az Ars Technica is foglalkozott a pletykával. Ők azt írták, hogy a hírek szerint éppen szerdán jelentik majd be, hogy elindul a Google Health. A szolgáltatás jelenleg a 64.233.167.99 címen érhető el. A Google odáig ugyan nem merészkedett, hogy egy saját tematikus portált indítson, miként azt nemrégiben a Yahoo tette a Tech névre keresztelt, a technológiai újításokat népszerűsítő portáljával.

A Google Health a keresőmotor egy speciális verziója. Ha egészséggel, betegséggel kapcsolatos kifejezésekre keresünk rá, nem csak releváns találatokat kapunk, de csoportosíthatjuk a weboldalakat "kezelés", "kutatási anyagok", "tünetek", "alternatív gyógyszerek" vagy egészségügyi hírek szerint is.

Kevin Maney blogjában meg is indult az agyalás, hogy milyen témákban kellene még újítania a keresőcégnek. Az egyik hozzászóló egy Google-os receptkerresőt hiányol. A következő hozzászóló egyből be is linkelte a Google Base-ben már létező receptes keresőoldalt.

Receptek helyett valószínűleg szerdán a Google Health mellett a legtöbbet a videós tartalmakról fogunk hallani. Maney szerint a Google megkezdi a videós tartalmak integrálását a normál találati oldalakba. Mayer állítólag meglehetősen optimista: szerinte a videótartalmak egyre fontosabb szerepet kapnak a jövő keresőmotorjaiban. A szöveges találatokat talán egyre inkább a kapcsolódó kisvideók fogják felváltani. Szerdán kiderül, hogy mennyire vehetjük komolyan ezeket a blogpletykákat.