Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Az FBI a hazafias hackerekhez fordul

2003.02.14. 13:01
A valódi hazafi nem hackel, azt csak az államnak szabad. Az FBI nemzeti infrastruktúra védelmi központja (NIPC) arra figyelmeztetett, hogy az USA és az Irak közötti feszültség növekedése mindkét oldalon fokozhatja a hackerek aktivitását
"Az indítéktól függetlenül ismét meg kell erősíteni, hogy az ilyen tevékenység illegális, és súlyos bűncselekményként üldözendő" - figyelmeztet a honlapján mindenkit az NIPC. Az amerikai kormány nem tartja bocsánatosnak még a hazafias hackelést sem.

A hazafias érzelmektől vezérelt hackereket is megtéveszthetik az olyan preparált kódok, amelyek külsőleg a másik oldalt támadják, valójában azonban pont a hazájuk ellen irányulnak. Ebben és több más esetben a hazafias hackerek az ellenség eszközeivé válnak, figyelmeztet az FBI.

A figyelmeztetés nem egészen egy héttel azelőtt került nyilvánosságra, hogy kormányzati tisztviselők elismerték: Bush elnök aláírta azt a titkos rendeletet, amelyben a kormány számára engedélyt ad az USA által külföldi számítógéprendszerek ellen indítandó cybertámadások irányelveinek kidolgozására.

Cyberhadviselés

Az USA mostanáig soha nem folytatott átfogó cybertámadást, de januárban hivatalnokok arról számoltak be, hogy a kidolgozandó cyberstratégia tartalmazni fogja, hogy a nemzet megtámadása esetén a védelmi minisztérium internetes hadviselést rendelhet el, emlékeztet az MSNBC.

A NIPC figyelmeztetése nem tér ki a kormány szerepére a hasonló támadásokban, de azt világossá teszi, hogy az indítéktól függetlenül illegálisnak minősülnek a számítógépes hálózatok elleni egyéni támadások.

Az FBI alá tartozó ügynökség külön megemlíti az Irak és annak szimpatizánsai ellen fellépő hazafias hackerek, a háborút ellenző, és ezért amerikai rendszereket támadó hackereket, és azokat, akik a krízishelyzetet kihasználva leplezik saját valódi céljaikat.

Ahogy növekedik a feszültség, okos dolog figyelni és felkészülni az ilyen típusú tevékenységekre, véli az NIPC. Az ügynökség szerint bölcs dolog, ha a hálózati rendszergazdák és a számítógépes felhasználók óvintézkedéseket tesznek, hogy a krízis idején védjék magukat az internetes támadásoktól.  • Vennék
  • Hírek